«Μεταναστευτικό» κλίμα από την ΕΠΣ Ξάνθης στους γειτονικούς Νομούς

 

Μπορεί τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης να βρίσκονται σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, όμως και πάλι παρατηρείται ένα «μεταναστευτικό» κλίμα ποδοσφαιριστών ομάδων της Ξάνθης, προς τους γειτονικούς Νομούς.

Είναι γνωστό πως στην Καβάλα έχουμε μια μεγάλη παροικία Ξανθιωτών ποδοσφαιριστών, ο πρώτος σκόρερ της Α’ Κατηγορίας ήταν πρώην παίκτης του ΑΟΞ, στην πρώτη δεκάδα είχαμε και άλλους 4 Ξανθιώτες, ενώ ειδικά στον Κεραυνό Πέρνης την περασμένη σεζόν έξι  παιδιά τον βοήθησαν να κατακτήσει και το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας (φωτο).

Όμως παροικίες τείνουν σιγά σιγά να δημιουργηθούν προς Δραμα και Ροδόπη, λόγω καλύτερων απολαβών από ότι στην Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, παρά οτι η δεξαμενή των φοιτητών είναι ανεξάντλητη στην Ροδόπη κυρίως λόγω ΤΕΦΑΑ, αρκετές ομάδες της περιοχής βλέπουν και προς Ξάνθη μεριά αφού με την άνοδο του Άρη Αβάτου που ήταν αρκετά “γαλοντόμος” οικονομικά στις υπόλοιπες ομάδες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα πράγματα είναι δύσκολα.

Έτσι στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης εκτός από τους νέους φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης που θα έρθουν στην πόλη, από τη νέα σεζόν θα έχουμε και ένα νέο «μεταναστευτικό» κύμα από ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ξάνθης στην ΕΠΣ Θράκης και λιγότεροι προς την Δράμα