Χρυσοί οι κομοτηναίοι παλαιστές Γιάννης Βίννικ και Αθηνά Γιαγτζόγλου στην άμμο της Πιερίας

 

Με πολλές διακρίσεις, σε κορυφαία επίπεδο, επέστρεψε από την Κατερίνη το τμήμα ελευθέρας πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής.

Μαζί με τον προπονητή τους Θόδωρο Καρυπίδη, έξι παλαιστές, οι Αθηνά Γιαγτζόγλου, Μαρία Ντοματσίδου, Αντώνης Νταβγκαπόλωφ, Γιάννης Βίννικ, Χρήστος Γκρηγκοριάν, Ιμπίς Νιαζή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο.

Στην Κατερίνη συγκεντρώθηκαν πολλοί από τους κορυφαίους παλαιστές στην Ελλάδα και ο ΑΣ Δημοκρίτειο κατάφερε να φέρει έξι μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά από την Αθηνά Γιαγτζόγλου και ένα χρυσό από τον Γιάννη Βίννικ.

Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία παίδων-κορασίδων αγωνίστηκαν ο Αντώνης Νταβγκαπόλωφ, η Αθηνά Γιαγτζόγλου και η Μαρία Ντοματσίδου. Ο πρώτος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 70 κιλών, πέτυχε τέσσερις νίκες σε συνολικά πέντε αγώνες και επέστρεψε στην Κομοτηνή με το χάλκινο μετάλλιο. Η Αθηνά Γιαγτζόγλου που είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια από πέρυσι, αγωνίστηκε στα 50 κιλά, κατάφερε εύκολα την πρώτη θέση. Τέλος, η Ντοματσίδου αγωνίστηκε στα 60 κιλά και έμεινε ένα βήμα πριν το βάθρο, στην τέταρτη θέση, δίνοντας την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά θα “πλασαριστεί” στα μετάλλια.

Στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων αγωνίστηκαν ο Γιάννης Βίννικ, ο Χρήστος Γκρηγκοριάν και η Αθηνά Γιαγτζόγλου. Ο Γιάννης Βίννικ στα 60 κιλά, αν και τραυματίστηκε σοβαρά στους προημιτελικούς, δεν το έβαλε κάτω και, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλί το βάθρου. Ο Χρήστος Γκρηγκοριάν στα 70 κιλά, προσπάθησε τα μέγιστα, κι έμεινε λίγο μακριά από το χρυσό, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Τέλος, η Αθηνά, στα 50 κιλά και σε μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία, πέτυχε και το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο, δείγμα της εξαιρετικής ποιότητάς της ως αθλήτριας.

Τέλος, στην κατηγορία αντρών ο Ιμπίς Νιαζή, στην κατηγορία άνω των 90 κιλών, κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό. Εκεί τον περίμενε ο …κατά τριάντα κιλά βαρύτερός του αντίπαλος και περσινός πρωταθλητής, ο οποίος για μια ακόμη φορά πέτυχε το χρυσό, αφήνοντας τον Ιμπίς με το πολύτιμο ασημένιο μετάλλιο.

Συνολικά, ο ΑΣ Δημοκρίτειο πέτυχε και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη παίδων-κορασίδων και την τρίτη στην κατάταξη εφήβων-νεανίδων, ενώ στα αρνητικά του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται ότι οι κανονισμοί άλλαξαν σχεδόν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα οι παλαιστές να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής.

Οι πέντε αθλητές που πέτυχαν μετάλλια εξασφάλισαν και το εισιτήριό τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη στην Τουρκία. Όσοι παλαιστές είναι ανήλικοι, πετυχαίνοντας θέση στο βάθρο, κέρδισαν παράλληλα και μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.