Συλλέκτες μεταλλίων Κατραντζής και Σοφιανίδης, στην πέμπτη θέση στα 200μ. ύπτιο η Ειρήνη Μπράμου

 

Η δεύτερη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης κύλισε με νέες επιτυχίες για τους κορυφαίους θρακιώτες κολυμβητές. Τόσο ο Χρήστος Κατραντζής όσο και ο Νίκος Σοφιανίδης κατέκτησαν από δύο μετάλλια φτάνοντας τα τρία συνολικά, ενώ σε τελικό αγωνίστηκε και η Ειρήνη Μπράμου του ΟΦΘΑ, που όμως έμεινε πέμπτη στα 200 μέτρα ύπτιο.

Ξεκινώντας από την τελευταία, σε αντίθεση με την Παρασκευή όπου έμεινε εκτός τελικού, το Σάββατο προκρίθηκε από τον πρωινό προκριματικό και στον τελικό κατάφερε να αφήσει πίσω άλλες τρεις συναθλήτριές της και με χρόνο 2.22.66 να καταλάβει την άκρως τιμητική πέμπτη θέση. Χρυσή η Κουτσουβέλη, αργυρή η Σαχά, χάλκινη η Ντουντουνάκη, τέταρτη η Ντάλα και πέμπτη η κολυμβήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Ο πρώην κολυμβητής του ΟΦΘΑ και νυν του ΠΑΟΚ Νίκος Σοφιανίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο με χρόνο 2.02.18. Πρώτος και αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής ο Απόστολος Χρήστου που οριακά δεν κατέβηκε τα δύο λεπτά (2.00.53) και το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Σπανουδάκη (2.01.80). Με άλλα λόγια, χρυσός ένας αθλητής του Ολυμπιακού, ασημένιος ένας του Παναθηναϊκού, χάλκινος ένας του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε όμως την κολυμβητική του καριέρα από την Θράκη.

Ένας άλλος που ξεκίνησε το κολύμπι από την Θράκη και τώρα μεγαλουργεί με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Κατραντζής,  κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιό του σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά στα 50 μέτρα πεταλούδα. Σημείωσε χρόνο 24.59 και ξεπέρασε ακόμα και τον Στέφανο Δημητριάδη. Έχασε μόνο από τον Κριστιάν Γκολομέεφ (24.24)  και τον Φώτη Κολιόπουλο (24.42).

Τόσο όμως ο Κατραντζής όσο και ο Σοφιανίδης κατέκτησαν μετάλλιο και με τις ομάδες τους στα 4χ100μ. ελεύθερο ανδρών. Εκεί το χρυσό το πήρε ο Εθνικός (Οδυσσέας Μελαδίνης, Κωνσταντίνος Κοντόπουλος, Μιχαήλ Κοντιζάς, Κριστιάν Γκολομέεβ) με 3:21.11. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με πρώτο να κολυμπά τον Χρήστο Κατραντζή (ακολούθησαν οι Ντέιαν Γιοβάνοβιτς, Απόστολος Χρήστου, Ρωμανός Αλυφαντής, χρόνος 3:23.29). Ο ΠΑΟΚ πήρε το χάλκινο με τον Σοφιανίδη να κολυμπά τρίτος κατά σειρά (μετά τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Απόστολο Ταυλαρίδη και πριν τον Δημήτρη Ραγγούση, 3:25.20).

Πλέον τόσο ο Κατραντζής όσο και ο Σοφιανίδης έχουν από ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια και απομένει άλλη μια μέρα αγώνων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών της 2ης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με ένα κλικ ΕΔΩ.