Ο πιλότος των αεροψεκασμών που μήνυσε την ΑΜ-Θ νεκρός στο ατύχημα του Σχοινιά

 

Ο Δημήτρης Πρέντζας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών, είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς της πτώσης ελικοπτέρου στο Σχοινιά, την Παρασκευή στη διάρκεια ψεκασμών για τα κουνούπια !

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο Χριστόφορος Βουλγαρέλης ,φύλακας στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Εκτός κινδύνου με κατάγματα  στα πλευρά και θλάσεις μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο τρίτος επιβαίνων στο ελικόπτερο, ο φοιτητής Ειρηναίος  Δημόπουλος.

Ο πιλότος Δημήτρης Πρέντζας  του ψεκαστικού ελικοπτέρου ήταν ένας έμπειρος χειριστής προερχόμενος από την Πολεμική Αεροπορία.   Το ελικόπτερο είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής και ανήκει σε εταιρεία που νοικιάζει εναέρια μέσα και για αεροψεκασμούς και κουνουποκτονίες στις οποίες ειδικεύεται. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό της Περιφέρειας, εναντίον της οποίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να αποκλειστεί.

Ο Δ. Πρέντζας ιδιοκτήτης επιχείρησης ελικοπτέρων, που είχε συμβληθεί με την Περιφέρεια Αττικής, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Κομοτηνής καταγγέλλοντας ως φωτογραφικό τον διαγωνισμό με τίτλο «Ενέργειες Καταπολέμησης Κουνουπιών από την Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης για τα έτη 2017 και 2018».

Παράλληλα ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως αναθέτουσας αρχή του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού και κατά της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία απέρριψε την προδικαστική προσφυγή του. Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.