Ασημένιος ο Σοφιανίδης, χάλκινος ο Κατραντζής, οριακά εκτός βάθρου ο Τυλιγαδάς στην 1η μέρα του Πανελληνίου

 

Ξεκίνησε στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το Πανελλήνιο Πρωτάιθλημα Κολύμβησης Ανδρών Γυναικών. Καμία συμμετοχή δεν είχαμε από θρακιώτικο σύλλογο σε κάποιον από τους τελικούς της πρώτης ημέρας, αφού στην καλύτερη εμφάνιση των προκριματικών η Ειρήνη Μπράμου του ΟΦΘΑ έμεινε στην 10η θέση και δεν μπήκε οκτάδα.

Ωστόσο είχαμε τρεις κορυφαίους θρακιώτες κολυμβητές που αγωνίζονται με τα χρώματα άλλων συλλόγων και πρωταγωνίστησαν στους τελικούς της πρώτης ημέρας.

Την καλύτερη εμφάνιση από όλους έκανε ο Νίκος Σοφιανίδης. Ο νυν κολυμβητής του ΠΑΟΚ και πρώην του Ομίλου Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο με χρόνο 55.26, αρκετά ικανοποιητικό. Τον κέρδισε μόνο το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος, ο Απόστολος Χρήστου του Ολυμπιακού.

Χάλκινο μετάλλιο και μάλιστα με ίδιο χρόνο, που σημαίνει ότι ανέβηκαν τέσσερα άτομα στο βάθρο, κατέκτησε ο Χρήστος Κατραντζής στα 50 μέτρα ελεύθερο. Ο νυν πρωταθλητής του Ολυμπιακού και πρώην του ΚΟΞ σημείωσε χρόνο 23.13 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ίδιο χρόνο είχε και ο Κοντόπουλος του Εθνικού, που ανέβηκε επίσης στο τρίτο σκαλί.

Το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεβ με χρόνο 22.38, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο συναθλητής του στον Εθνικό, Οδυσσέας Μελαδίνης που  έκανε 22.88. Κοινώς, τα μετάλλια κατέκτησε η τριάδα του Εθνικού και ο Κατραντζής, που αγωνίζεται για την άλλη ομάδα του Πειραιά. Η κούρσα ήταν αρκετά γρήγορη και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων.

Στον Εθνικό αγωνίζεται φέτος και ο αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής Αργύρης Τυλιγαδάς. Ο Τυιλγαδάς κολύμπησε στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα και έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων, αφού περιορίστηκε στην 4η θέση με χρόνο 2.03.89.  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης με ένα κλικ ΕΔΩ.