Volley League: Χρήματα στα ταμεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από την μεταγραφή Τσέλιου στον Ολυμπιακό

 

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Παρασκευά Τσέλιου από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ξάφνιασε αρκετό κόσμο, αφού οι περισσότεροι γνώριζαν ότι ο 20χρονος παίκτης είχε συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά με την ομάδα του Έβρου και θεωρούνταν λογικό να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Η πληροφορία αυτή ήταν σωστή και γεγονός είναι ότι δυο – τρεις εβδομάδες πριν την ανακοίνωση της μεταγραφής, όταν ο ίδιος ο Τσέλιος μετείχε για πρώτη φορά στις προπονήσεις της Εθνικής, ούτε και ο ίδιος περίμενε αυτό το άλμα στην καριέρα του. Ωστόσο υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση σε αυτήν την συμφωνία.

Από την στιγμή που ο Εθνικός είχε συμβόλαιο με τον Τσέλιο, γίνεται αντιληπτό ότι ο Παρασκευάς δεν πήγε με το… αζημίωτο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε αυτό του Πειραιά. Κοινώς, ο Εθνικός κατάφερε να εξασφαλίσει ένα γενναιόδωρο ποσό για να επιτρέψει την μετακίνηση του παίκτη και να αποκτήσει ο Ολυμπιακός τα δικαιώματά του.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την εποχή που έφυγε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης για την Ραβέννα φέρνοντας σαράντα ζεστά χιλιάδες ευρώ στο ταμείο του Εθνικού. Το ποσό για τον Τσέλιο δεν έφτασε σε αυτό το ύψος, αλλά οι άνθρωποι του Εθνικού έκριναν το ποσό αρκετά ικανοποιητικό δεδομένης της εποχής και των συνθηκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα από τη μεταγραφή Τσέλιου που μπαίνουν στο ταμείο του Εθνικού δίνουν σημαντική ανάσα στη διοίκησή του, δεδομένων των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της μάχης που δίνει με τον χρόνο, ώστε να λυθούν οι εκκρεμότητες πριν έρθει η ώρα των αδειοδοτήσεων ώστε να προχωρήσει και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.