Super League: «Ενδεκαδάτοι» οι παίκτες που θα έρθουν στον ΑΟΞ το φετινό καλοκαίρι

 

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis 95,5», ο νέος τιμ μάνατζερ του ΑΟΞ Κώστα Τσαλίκης και μίλησε μεταξύ άλλων για τους στόχους και τα μεταγραφικά της ομάδας, για τον προπονητή, αλλά και για το «στόρι» των τελευταίων ημερών «Ζίβκοβιτς – ΠΑΟΚ».

Συγκεκριμένα ο Κώστας Τσαλίκης μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του αθλητικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την νέα προσπάθεια του ΑΟΞ, τους στόχους της σεζόν, αλλά και τις μεταγραφές που θα γίνουν, ενώ μίλησε και για τον προπονητή της ομάδας, και έπλεξε το εγκώμιο του Ραζβάν Λουτσέσκου, έστω και εάν δε τον πρόλαβε στην ομάδα, χωρίς όμως να ξεχάσει και τον νέο προπονητή της ομάδας Μίλαν Ράσταβατς. Τέλος ρωτήθηκε και για το σήριαλ των τελευταίων ημερών σχετικά με τις δηλώσεις του Ζίβκο Ζίβκοβιτς για ενδεχόμενη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαλίκης:

Για την καινούρια προσπάθεια της Ξάνθης: «Η φιλοσοφία της ομάδας είναι συγκεκριμένη εδώ και χρόνια, αποδίδει οπότε θα συνεχιστεί. Υπάρχει ήδη ο κορμός, οι προσθήκες δεν θα είναι πολλές σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Οι παίκτες που έμειναν ήταν αυτοί που θέλαμε να μείνουν εκτός από 1-2 που ήταν αδύνατο να μείνουν αν και τους θέλαμε. Αυτοί που θα έρθουν θα είναι παίκτες για τη βασική ενδεκάδα, η φιλοσοφία θα παραμείνει ίδια, η Ξάνθη είναι μια ομάδα παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα επίπεδα, και θα είμαστε στο ίδιο μοτίβο αλλά με άλλα πρόσωπα».

Για το νέο προπονητή της Θρακιώτικης ομάδας: «Ο Λουτσέσκου ήταν πιο έμπειρος, αν και δεν το πρόλαβα, ακούω πολύ θετικά σχόλια από την στιγμή που ήρθα εδώ και άφησε έργο. Ο Ράσταβατς είναι νέος, φιλόδοξος και έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Θα συνεχιστεί η δουλειά που έγινε από τον προηγούμενο προπονητή. Τον καινούριο προπονητή τον παρακολουθούσε πολύ καιρό ο Γιάννης Παπαδημητρίου, είχε πολλές συζητήσεις και πολλά τετ α τετ και είναι στο ίδιο μοτίβο και στην ίδια φιλοσοφία με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος άφησε μια πολύ πετυχημένη ομάδα πίσω του και πρέπει να συνεχίσουμε να την έχουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Για το ενδιαφέρον προς τον Ζίφκοβιτς: «Αυτό το θέμα το χειρίζεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου, νομίζω όμως πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ή επαφή. Ο Ζίφκοβιτς μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, απέδειξε την αξία του την περσινή χρονιά. Σαν χαρακτήρας είναι μια σημαντική προσωπικότητα, δεν έλειψε ούτε λεπτό από το πρωτάθλημα που μπορεί να σταθεί εύκολα σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη παράγει συνεχώς νέους παίκτες και δεν έχει αρνηθεί να συζητήσει προτάσεις στο παρελθόν».