Πρωτοφανές fair play στέρησε την πρωτιά αλλά όχι και το βάθρο από Εβρίτη υπεραθλητή

 

Με θρακιώτικη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος Ποδηλατικός Γύρος Κεντρικής Ελλάδας μήκους 1.400 χλμ διοργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αφού ο Εβρίτης υπεραθλητής ποδηλάτης Κωνσταντίνος Δεληγεώργης δεν θα μπορούσε να λείπει.

Στον 1ο Γύρο Κεντρικής Ελλάδας συμμετείχαν 43 αθλητές από Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισραήλ και φυσικά από Ελλάδα – τερμάτισαν οι 40.

Η εκκίνηση δόθηκε με έντονη βροχή από την Ελευσίνα και η συνέχεια έγινε στα Καμμένα Βούρλα, τη Δομοκό, τον Αγιόκαμπο, την Αλεξάνδρεια, την Καστοριά, την Κόνιτσα, τα Σύβοτα, την Άρτα, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο και ο τερματισμός έγινε στην Ελευσίνα.

Οπως σημειώνει το e-evros, από όπου και η φωτογραφία, ο Δεληγιώργης μαζί με τον συναθλητή και πολύ φίλο του Steffen ήταν συνεχώς μπροστά και οδηγούσανε τον αγώνα.

Και κάπου εκεί ο Δεληγιώργης έδειξε πως πάνω από όλα εκτός από αθλητής, είναι άνθρωπος. Όταν ένας Βερολινέζος συναθλητής του έπεσε, ο Δεληγιώργης μαζί με τον Steffen γύρισαν να τον βοηθήσουν, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του. Ο Κωνσταντίνος έτρεξε να φωνάξει το αυτοκίνητο συνοδείας που βρισκόταν πιο πίσω.

Έτσι, ενώ για πάνω από 500 χλμ ο θρακιώτης Κωνσταντίνος Δεληγιώργης ήταν πρώτος, εξαιτίας αυτής της κίνησής του αλλά και κάποιων μηχανικών προβλημάτων, δεν μπόρεσε να τερματίσει πρώτος.

Παρόλα τα προβλήματα ωστόσο, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο επιτυγχάνοντας τον τρίτο χρόνο στον αγώνα, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας και ο μόνος που κατάφερε να τερματίσει πριν τις 90 ώρες συνολικό χρόνο (για την ακρίβεια 83:30), ενώ οι επόμενοι κάλυψαν την απόσταση σε πάνω από 95 ώρες.