Έκτος σε όλη την Ελλάδα στην κούρσα της μιας ανάσας ο Γιάννης Δουλγέρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

 

Είχε απουσιάσει από τους στίβους λόγω τραυματισμού, επέστρεψε δριμύτερος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας κατάφερε όχι απλά να προκριθεί στον τελικό της κούρσας της μιας ανάσας, αλλά να κατακτήσεις και την έκτη θέση σημειώνοντας μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Δουλγέρη, τον 22χρονο πρωταθλητή του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, που ξεπέρασε εαυτόν, συμμετείχε στα πρωινά προκριματικά, όχι απλά επιβεβαίωσε τους χρόνους του αλλά έκανε ατομικό ρεκόρ με 10.73 κερδίζοντας την πρώτη θέση στη σειρά του και έτσι πέρασε στον τελικό όπου συμμετείχε το απόγευμα στην 7η διαδρομή και με 10.80 χρόνο κατάφερε να κάνει μια άκρως αξιοπρεπή εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε απέναντι στα εγχώρια μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος και μάλιστα από σχετικά εξωτερική διαδρομή,  κατάφερε να ξεπεράσει δυο συναθλητές του για να τερματίσει στην έκτη θέση αποδεικνύοντας ότι και αυτός πλέον πρέπει όλοι να θεωρούν ότι ανήκει στους κορυφαίους σπρίντερ της χώρας, αν και οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε για τις επιτυχίες του στα 200 μέτρα.

Μάλιστα, γνωρίζοντας άριστα και το επικοινωνιακό παιχνίδι, ο Δουλγέρης έπαιξε έξυπνα και με τον φακό πριν την κούρσα του τελικού των 100 μέτρων, όπως καταγράφηκε στην τηλεοπτική μετάδοση της ΕΡΤ2. Το χρυσό μετάλλιο το πήρε ο Λυκούργος Τσάκωνας με 10.18, δεύτερος στη μεγάλη έκπληξη ο Νυφαντόπουλος με 10.37 που είναι ατομικό ρεκόρ και τρίτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Τρυβιζάς του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πρώτοι της κούρσας θα λάβουν μέρος την άλλη εβδομάδα στην σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών Ομάδων που θα διεξαχθεί στο Λιλ της Γαλλίας. Φανταστείτε αν ο Δουλγέρης την προηγούμενη διετία δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από πολλές προπονήσεις, που θα βρισκόταν σήμερα…