Η πρώτη συνέντευξη του νέου προπονητή της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς μετά την άφιξή του στην Ελλάδα

 

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της Ξάνθης με τον Σέρβο προπονητή Μίλαν Ράσταβατς, ο 43χρονος τεχνικός κατέφθασε στην πόλη της Ξάνθης  και το αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων ώστε να πιάσει άμεσα δουλειά ενόψει των επόμενων κινήσεων που θα γίνουν για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και της έναρξης της προετοιμασίας, που προορίζεται για τις 03 Ιουλίου.

Η συνεργαζόμενη με το ThrakiSportS εφημερίδα «Εμπρός» της Ξάνθης βρέθηκε με τον δημοσιογράφο της Δημήτρη Καλτέκη στην άφιξη του Σέρβου τεχνικού και στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε από κοινού στην εφημερίδα «Εμπρός» και την ΕΤ3 έδωσε μια πρώτη εικόνα της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στην ομάδα της Θράκης ο νέος προπονητής της. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

ΕΡ: Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την ομάδα; Τι πληροφορίες είχατε για την Ξάνθη πριν αποφασίσετε να αναλάβετε προπονητής της;

Μ.Ρ.: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις στην ομάδα είναι πολύ καλές. Συγκέντρωσα πολλές πληροφορίες για την ιστορία της, την αξία της, το έμψυχο δυναμικό, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, κάτι που με βοήθησε στο να επιλέξω να συνεχίσω εδώ».

ΕΡ: Πότε ξεκίνησαν οι επαφές ανάμεσα σ’ εσάς και τους ανθρώπους της ομάδας και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να δώσετε τα χέρια για να επέλθει συμφωνία;

Μ.Ρ.: «Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις πριν περίπου τρεις μήνες, οπότε δεν ήταν μία απόφαση της στιγμής αλλά πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη. Ενημερώθηκα για τις εγκαταστάσεις, τις ακαδημίες και την υποδομή που υπάρχει πίσω και βλέποντας και τις εγκαταστάσεις έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, ήταν εξάλλου ένας από τους λόγους για την απόφαση μου».

ΕΡ: Έχετε εργαστεί σε μικρές – ηλικιακά – Εθνικές Ομάδες της Σερβίας. Πόσο σημαντική εμπειρία ήταν αυτή; Θα σας βοηθήσει στο να δουλέψετε και με τους νεαρούς παίκτες των ακαδημιών της Ξάνθης;

Μ.Ρ.: «Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Το να δουλεύεις στις Εθνικές Ομάδες σε αυτές τις ηλικίες σου επιτρέπει να βλέπεις τους καλύτερους ανά ηλικία, οπότε μπορείς να σχηματίσεις μία άποψη για το που μπορούν να φτάσουν και πως μπορούν να αποδώσουν κάποιοι παίκτες. Πιστεύω αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει στο να δουλέψω και με τους παίκτες από τις ακαδημίες της Ξάνθης, βλέποντας τους, παρακολουθώντας την πορεία τους και με συμβουλές για το πώς πρέπει να δουλεύουν.

ΕΡ: Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, αλλά και αυτοί της ομάδας για τη νέα χρονιά;

Μ.Ρ.: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε την ομάδα. Ο 2ος να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε το στυλ παιχνιδιού μας και αν πετύχουμε σε αυτά θα μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας. Προσωπικά θέλω να βελτιωθώ σαν προπονητής αλλά και να βελτιωθεί η ομάδα μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε».

ΕΡ: Τι να περιμένουμε στη μετεγγραφική περίοδο για την ενίσχυση της ομάδας;

Μ.Ρ.: «Βλέποντας και την περσινή χρονιά και την κατάταξη νομίζω ότι η Ξάνθη βρίσκεται σε ένα καλό σημείο. Ωστόσο καθώς αποχώρησαν κάποιοι παίκτες από την επιθετική γραμμή θα εστιάσουμε εκεί για την ενίσχυση ενώ συνολικά θα αποκτηθούν 4-5 παίκτες».

ΕΡ: Ποιο θα είναι το πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της προετοιμασίας; Θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ μέχρι το ξεκίνημα;

Μ.Ρ.: «Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου με προπονήσεις για περίπου δύο εβδομάδες εδώ στο αθλητικό κέντρο. Από εκεί κι έπειτα στις 17 Ιουλίου θα πάμε στο Πράβετς της Βουλγαρίας για το 2ο μέρος της προετοιμασίας, όπου θα παραμείνουμε έως τα τέλη Ιουλίου κι έπειτα θα επιστρέψουμε εδώ για το τελικό μέρος των προπονήσεων και της προετοιμασίας. Σε αυτό το διάστημα θα δώσουμε συνολικά επτά φιλικά. Τέσσερα επί βουλγαρικού εδάφους και τρία στην Ελλάδα.

Θα το ήθελα πολύ να έχουμε ολοκληρωμένο το ρόστερ μέχρι τότε και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Όμως η μετεγγραφική αγορά είναι τέτοια που δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για το πότε θα έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας κι έτσι ίσως μείνουν κάποιες υποθέσεις ανοιχτές».

ΕΡ: Τι εικόνα έχετε για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Μ.Ρ.: «Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Πριν μερικά χρόνια είχα εργαστεί με τον αείμνηστο κ. Τόζα Βεσελίνοβιτς που δούλεψε στην Ελλάδα και έζησε το ελληνικό πρωτάθλημα και με τον οποίο είχα επικοινωνία, όπως και με προπονητές και παίκτες που είχαν έρθει στην Ελλάδα, οπότε είχα μία εικόνα για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Από εκεί κι έπειτα με τους συνεργάτες μου θα αξιολογούμε τις ομάδες και τους αντιπάλους μας παιχνίδι με παιχνίδι».

ΕΡ: Τέλος τι θα θέλατε να πείτε στους φιλάθλους της ξανθιώτικης ομάδας;

Μ.Ρ.: «Υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο, θα εργαστώ πολύ και θα προσπαθήσω να είμαι όχι ένας προπονητής της Ξάνθης, αλλά ένας επιτυχημένος προπονητής της Ξάνθης».