Είναι επίσημο! Μετακομίζει στο «Σαμπιονά» ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έχοντας Ελληνική παρέα

 

Είχε γραφτεί, είχε φημολογηθεί, αλλά είναι πλέον επίσημο καθώς εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση. Ο Εβρίτης βολεϊμπολίστας της Εθνικής Ομάδας Ραφαήλ Κουμεντάκης, που αναδείχθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην πολωνική Κουπρουμ Λουμπίν, μετακομίζει στην Γαλλία.

Τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην γαλλική ομάδα της Ναντ, όπου αθλητικός διευθυντής είναι ένας Έλληνας, ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου, που προφανώς έβαλε και αυτός το χεράκι του για να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή μεταγραφή του Εβρίτη άσσου που θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της Νάντ είναι η εξής:

Μετά την επέκταση του συμβολαίου του Floris Van Rekom και την υπογραφή του Sergio Noda ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αποτελεί το νέο απόκτημα της Νάντ.
Ο 24χρονος ακραίος, Ραφαήλ είναι ένας Έλληνας διεθνής. Έχει αγωνιστεί στην πολωνική Cuprum Lubin, στν ιταλική Ραβένα και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο World League με τη χώρα του, όπου είχε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις (2 φορές 19 πόντους, 15 πόντους και 2 φορές 14 πόντους).

Αναφερόμενος ο νέος Ιταλός προπονητής της ομάδας, Fulvio Bertini στον Έλληνα παίκτη δήλωσε τα εξής:
«Ο Ραφαήλ είναι ένας παίκτης που έχει παίξει στην Ιταλία, όπου έδειξε πολύ καλά στοιχεία και έχει ήδη αποδείξει την ποιότητά του, είναι ένας ολοκληρωμένος και τεχνικός παίκτης. Σταθερός υποδοχέςς, παίκτης με ισορροπία στην επίθεση, με άριστο σερβίς και αποτελεσματικότητα στο μπλοκ. Έπειτα από μια σεζόν όπου δεν είχε πάρα πολύ αγωνιστικό χρόνο στην Πολωνία, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι ένας παίκτης υψηλότερου επιπέδου. Μπορεί να ισορροπήσει πραγματικά την ομάδα. θα θέλει να δείξει το επίπεδο του με μια καλή στάση. είναι πολύ κίνητρα για να παίξει στη Νάντ, να ανακαλύψει το γαλλικό πρωτάθλημα και να εξερευνήσει την πόλη. ”

Καλώς ήρθες Ραφαήλ!