ΕΠΣ Θράκης: Ο τελικός πίνακας με τους αρχιγκολτζήδες της Α’ Κατηγορίας!

 

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι οφ και πλέι άουτ με την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου να είναι πρωταθλήτρια μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Η «μάχη» ιδίως στην πρώτη τριάδα ήταν μεγάλη με 3 ομάδες την Δόξα, τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τον Ίασμο να βρίσκονται σε μικρή βαθμολογική απόσταση μεταξύ τους μέχρι το επεισοδιακό ντέρμπι του Ιάσμου που στην ουσία έκρινε και την έκβαση του πρωταθλήματος.

Η μάχη των ομάδων αυτών που είχαν και τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα, μεταφέρθηκε και στους πρώτους σκόρερς του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε με πολύ μεγάλη δυσκολία το ThrakiSportS.

Εκεί για τρίτη φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ με 25 τέρματα ήταν ο Αμέτ Ερκαν του κυπελλούχου Κοσμίου επίτευμα που  είχε επαναλάβει με την φανέλα της Φιλύρας, αλλά και του Ιάσμου στο παρελθόν.

Πίσω του ο περσινός πρωτος σκόρερ (μαζί με τον Βασκο) Κώστας Πασχαλης της Ελπίδας Σαπών και με 17 ο  περσινός δεύτερος σκόρερ Δημήτρης Μπόζης του Ορφέα Ξυλαγανής, ο Δημήτρης Καπετάνος του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων και ο Διονύσης Κυριακόπουλος της ομάδας έκπληξης της Δόξας Γρατινής.

Πίσω τους με 16 τέρματα στην τελευταία ίσως χρονιά του στα γήπεδα ο προπονητής-παικτης πέρσι του «αναγεννημένου» φετος Μέγα Αλέξανδρου Ιασμου Ναζήμ Γκιρετλή, που μετά τον πρωτο γύρο “ξεφούσσκωσε” αφού η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά στην επίθεση.

Το περίεργο είναι ότι η πρωταθλήτρια Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου δεν έχει κάποιον στους πρώτους σκόρερ αφού πρώτος είναι ο Μαυράκης και ακολουθούν από κοντά οι Γιαννακίδης, Κόσιης και Χατζήπαπα “δείγμα” ότι η ομάδα του Σάκη Σκουλή είχε μεγάλη πλουραλισμό στο πρωτάθλημα με σχεδόν όλους του παίκτες του ρόστερ να βοηθούν στοσκοράρισμα.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ότι πολλές ομάδες ενισχύθηκαν μετά το μισό του πρωταθλήματος με πολύ καλούς παίκτες όπως οι Μαυράκης, Γαλεάδης, Γιαννακιτζίδης, Βιόπουλος, Σωμαράκης, Πανουργιάς και Θωμάς με τους 2 πρώτους αν με αρκετά παιχνίδια λιγότερα να πλασάρονονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των σκόρερ, ενώ ο Μορφακίδης είναι σχετικά ψηλά αν και αποχώρησε νωρίς από το Κόσμιο.

Συνοπτικά, ο πίνακας των σκόρερς της πρώτης κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης έχει ως εξής:

25 τέρματα: Αμετ Ερκάν (ΠΑΟΚ Κοσμίου)

22 τέρματα: Πασχάλης (Ελπίδα Σαπων)

17 τέρματα: Μπόζης (Ορφέας Ξυλαγανής), Καπετάνος (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων), Κυριακόπουλος (Δόξα Γρατινής)

16 τέρματα: Ναζημ Γκιρετλή (Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου)

15 τέρματα: Σεφκέτ Σελίμ “Σιλο” (Δόξα Γρατινής)

14 τέρματα: Αντωνιαδης (Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου)

13 τέρματα: Φλεγγας (ΠΑΟΚ Κοσμίου)

12 τέρματα: Λάβδας (Δόξα Σώστη)

10 τέρματα: Μαυράκης (Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου)

9 τέρματα: Γαλεαδης (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων), Κόσιης, Γιαννακίδης (Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου), Νεαζή Αλή (Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου/ Ελπίδα Σαπών), Οσμάν (Ενωση Ασωμάτων/ Ορφέας Στρύμης), Μορφακίδης (ΠΑΟΚ Κοσμίου)