«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο ΜVP της ΕΠΣ Θράκης Λόρενς Ταμάμης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Κώστας Καραγιάννης

Όταν ακούμε το όνομα Λόρενς το μυαλο μας πάει σε κάτι μεγαλοπρεπές και κυρίως στο νου μας έρχεται κατευθείαν το όνομα του Πιτερ Ο’ Τουλ που ενσάρκωσε τον θρυλικό Λόρενς της Αραβίας στην ομώνυμη ταινία. Όταν όμως ακούμε “Λόρενς” στην  Κομοτηνή, στην Λαμία και στην Τρίπολη, μας ερχεται και πάλι στο μυαλό κάτι μεγαλοπρεπές αλλά αυτή τη φορά σκεφτόμαστε τον δικό μας πλεον Λόρενς, τον Λόρενς Ταμάμη αφού όλοι έτσι φωνάζουν τον νεαρό Ελληνοάγγλο αμυντικό του ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Ο Λόρενς Ταμάμης από μικρός βρέθηκε μόνος στην Τρίπολη, μακριά από την Λαμία όπου γεννήθηκε, την οικογένεια και τα 3 αδέρφια του για να ακολουθήσει το “όνειρο” για μια μεγάλη αθλητική καριέρα και πανεπιστημιακές σπουδές ως γυμναστής και 4 χρόνια μετά αποχαιρέτησε την ομάδα “οικογένεια”, την πόλη όπου έζησε τόσα χρόνια και το «χωριό» του το Κόσμιο με τον καλύτερο τρόπο.

Ο 22χρονος Λαμιώτης του ΠΑΟΚ Κοσμίου με θητεία και στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης εκλέχθηκε από τους προπονητές και τον κόσμο της Θράκης ο MVP του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον διαγωνισμό του ThrakiSportS αποχαιρετώντας την Κομοτηνή γυρνώντας Λαμία, αφήνοντας πίσω μόνο φίλους αφού ολοκλήρωσε τα μαθήματά του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Ταμάμης από μικρός είχε το “μικρόβιο” του ποδοσφαίρου και της Άρσεναλ επηρεασμένος από τον Άγγλο παππού Τζον και τον ξάδερφο του Μπριν όταν τους επισκεπτόταν στο Κρόιντον του Λονδίνου, αλλά και τον ξάδερφο του Ηλία που μετά από αρκετά χρόνια είχε συμπαίκτη στον Ανδρούτσο Γραβιάς.

Γεννημένος στην Λαμία, πριν από 22 χρόνια, έχοντας τις παραπάνω επιρροές από μικρός κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι που του αρέσει πολύ και γράφτηκε σε ακαδημίες της Λαμίας, ενώ το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από αρκετούς σκάουτερ με τον Αστέρα Τρίπολης να τον παίρνει στις ακαδημίες του.  Έτσι στην τρίτη Λυκείου βρέθηκε μακριά από το σπίτι και παρά το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα του Αστέρα στo πρωτάθλημα υποδομών της Super League με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας τις συμβουλές της μαμάς Τζιν και του μπαμπά Θανάση για παράλληλη καριέρα με σπουδές και ποδόσφαιρο βρέθηκε Κομοτηνή φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Εκεί αγωνίστηκε για 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ Κοσμίου αγωνιζόμενος στην Γ’ Εθνική, και κατακτώντας 1 κύπελλο στο “αντίο” του από την ομάδα και την πόλη με το πέρας των σπουδών του.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Ο Λόρενς Ταμάμης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Λόρενς Ταμάμη μέσα από τα μάτια του … Λόρενς Ταμάμη!