Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού “συμβουλεύει” τους νέους και μιλά για Τζελέπη, Πασχαλάκη και Αθανασιάδη

 

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού, του Άρη και πλέον της Λάρισας Θεόδωρος Κάντας, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε για τα νέα ταλέντα της χώρας και φυσικά τους πορτιέρο του Πανθρακικού που συνεργάστηκε Πασχαλάκη, Αθανασιάδη και τον νεαρό Τζελέπη.

Ο Κάντας μίλησε στο Ράδιο Χαλκιδική 98.8 και τον Μιχάλη Σουνά και εκτός των παραπάνω έκανε αναφορές για τον τρόπο προπόνησης των τερματοφυλάκων στην περίοδο του καλοκαιριού, την ακαδημία του και για την νέα του ομάδα. 

Για την Λάρισα και την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων είπε: «Είχε γίνει η κουβέντα με τον πρόεδρο της, τον κ.Αλέξη Κούγια που έχει όραμα για την ομάδα. Όταν έχει να κάνεις με τέτοιο πρόεδρο, τέτοια ιστορική ομάδα αλλά και τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις».

Για Πασχαλάκη, Αθανασιάδη και Τζελέπη ανέφερε: «Δεν ήταν έκπληξη ο Πασχαλάκης. Όταν πήγα στον Πανθρακικό είδα στοιχεία σε αυτό το παιδί αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη. Για τον Πασχαλάκη ήταν ευτύχημα ότι έγινε μια αλλαγή και ήρθε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που έχει παίξει τερματοφύλακας και σε υψηλό επίπεδο και είδε πράγματα που του άρεσαν. Αποφασίσαμε να του δώσουμε τις ευκαιρίες που του έδωσαν τη δυνατότητα να δείξει τα προσόντα του και φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως η ομάδα στην ουσία πούλησε τον δεύτερο τερματοφύλακα της εκείνο το διάστημα. Δεν αισθάνθηκα έκπληξη για τον Πασχαλάκη. Πήγε σε ένα καλό σωματείο και ήταν από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες της χρονιάς.

Από την άλλη ο Αθανασιάδης έπεσε πάνω στον Ντοναρούμα στον Αστέρα αλλά είναι ακόμα μικρός και πρέπει να περιμένει ξανά το timing για να αρπάξει την ευκαιρία.

Ο μικρός Γιώργος Τζελέπης είναι πλέον στην Ξάνθη και στο μέλλον θα απασχολήσει ξανά τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και των ΜΜΕ. Είναι νεαρός και με δουλειά μπορεί να διαπρέψει. Σε αυτά τα παιδιά έδωσε πράγματα ο Πανθρακικός».

Για τις ευκαιρίες νέων τερματοφυλάκων ανέφερε: «Ακόμα και στα δικά μας ποδοσφαιρικά χρόνια δεν ήταν εύκολο να εμπιστευτούν νέους τερματοφύλακες. Τυχαίνει να έχω παίξει ποδόσφαιρο και μπορώ να έρθω πιο κοντά σε αυτά τα παιδιά και φαίνεται πότε ένας τερματοφύλακας μπορεί να ανταποκριθεί ή όχι. Όταν διακρίνω πως ένα παιδί έχει το σθένος τότε πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία. Ο ρόλος ενός προπονητή τερματοφυλάκων δεν είναι μόνο να προπονεί έναν καταξιωμένο τερματοφύλακα αλλά να αφήσει και μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

Για τον Διούδη σχολίσε: «Ήταν το πρώτο δικό μου εγχείρημα. Του έδωσα τη δυνατότητα να παίξει το 2012 και μέχρι σήμερα έχει κάνει τόσα πράγματα. Έχει την ικανότητα και ο Σωκράτης είναι από τους λίγους Έλληνες τερματοφύλακες και νεαρούς που υπάρχουν. Είναι λογικό να απασχολεί τις Ελληνικές ομάδες γιατί είναι από τους λίγους Έλληνες που έχει παιχνίδια στα χέρια του. Γι αυτό οι περισσότερες ομάδες προτιμούν ξένους, γιατί πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν έχουν παιχνίδια. Τρανταχτό παράδειγμα για τους τερματοφύλακες που ξεκινούν με παιχνίδια από χαμηλότερες κατηγορίες και ανεβαίνουν είναι ο Γιαννιώτης του Πανιωνίου που ανέβηκε με τον Γάζωρο, στην συνέχεια πήγε και στον Ολυμπιακό, στον Φωστήρα και όλα τα παιχνίδια του έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιαστεί έτοιμος φέτος με τον Πανιώνιο».

Για τις προπονήσεις των τερματοφυλάκων το καλοκαίρι ανέλυσε: «Ένας τερματοφύλακας πρέπει να γυμνάζεται συνεχώς. Από την πρώτη μέρα που θα φορέσει γάντια πρέπει να είναι σε συνεχόμενη άσκηση, άρα το μεταβατικό κομμάτι του καλοκαιριού πρέπει να είναι δημιουργικό. Ο κόσμος νομίζει πως ο τερματοφύλακας δεν κουράζεται αλλά ο τρόπος που προπονείται είναι πολύ επίπονος. Προφανώς, τα παραπάνω είναι για τερματοφύλακες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα και δεν μιλάμε για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η ξεκούραση αλλά κατά την άποψη μου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 20-22 ημέρες».

Για την ακαδημία ‘’Kandas Keeper Academy’’ είπε: «Η φιλοσοφία της σχολής είναι να δώσουμε ότι πιο σωστό και λειτουργικό για την θέση. Προσπαθούμε να δίνουμε τα καλύτερα εφόδια στους αθλητές με όλες τις αναλύσεις για να δούμε που χρειάζεται βελτίωση ο αθλητής, πάντα και με την βοήθεια της βιντεοανάλυσης. Έχει προηγηθεί με τον Αντώνη Στεργιάκη που είναι άξιος πρεσβευτής στην Βουλγαρία, ίσως κάτι ανάλογο γίνει και με τον Γιώργο Σφέτσο της Καρδίας. Το σημαντικότερο για τους νεαρούς τερματοφύλακες είναι να αγωνίζονται, όπως για παράδειγμα έγινε με τον Θανάση Κόκκαλη της ΑΕ Ευόσμου που πήρε και την άνοδο στην Α1 κατηγορία Θεσσαλονίκης. Όλα τα παιδιά είτε της Θεσσαλονίκης είτε της Χαλκιδικής μπορούν με τα παιχνίδια να ανεβάσουν τα στάνταρ τους. Ένας τερματοφύλακας που ξεκινάει από χαμηλά μπορεί να φτάσει και ψηλά.
Όσον αφορά τη σχολή, στις 21-25 Ιουνίου θα ανέβουμε στο Βώλακα Δράμας για να δείξουμε στην ουσία στους αθλητές πως λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα και να τους δώσουμε την πραγματικότητα μαζί με άλλους επαγγελματίες συναδέλφους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here