Από πρώην παίκτης της Ξάνθης… μεγαλομέτοχος σε ομάδα της Football League

 

Πρόταση να αποκτήσει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα έχει καταθέσει ο βετεράνος Αγκολέζος, παίκτης της Ξάνθης για την τριετία 2006-09 Φρανσίσκο Ζουέλα, επικεφαλής των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Ελλάδα.

Ο 34χρονος Αγκολέζος, που έχει αποσυρθεί από τη δράση και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, εξέφρασε την πρόθεσή του να εμπλακεί στον ΑΟΤ και να γίνει μεγαλομέτοχος. Ο Αφρικανός ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Ακράτητο, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και τελευταία ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Απόλλων Σμύρνης.

Εκτός των συνόρων αγωνίστηκε σε Σερτανένσε, Ακαδέμικα, Σάντα Κλάρα, Κουμπάν Κρασνοντάρ, Αλάνια Βλαντικαφκάζ, ΑΠΟΕΛ, Kabuscorp (Αγκόλα) και Τροφένσε. Πέρυσι ο Ζουέλα ανέλαβε τη διεύθυνση των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Ελλάδα.

Μάλιστα στα εγκαίνια που είχαν γίνει, το παρών είχε δώσει ο πρόεδρος των “λιονταριών”, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, αλλά και η αδελφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο. Είναι στο χέρι του νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα να επιλέξει σε ποιον θα παραχωρήσει τις μετοχές.

Οι “κυανέρυθροι” ολοκλήρωσαν την εφετινή  Football League στην πέμπτη θέση  πραγματοποιώντας πρωταθλητισμό στον δεύτερο γύρο, με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη, αλλά με την αποχώρηση του μεγαλομετόχου Γυαλιά ήταν σε αδιέξοδο.