Με βασικούς δύο Θρακιώτες νίκησε την Δανία η Εθνική Νέων! Ήττα για την Εθνική Ελπίδων του Πέτρου Ορφανίδη…

 

Αν και οι υποχρεώσεις των αθλητών με τις ομάδες τους έχουν τελειώσει και τυπικά, κάποιοι από αυτούς δεν έχουν σταματήσει ούτε τις προπονήσεις, αλλά ούτε και τους αγώνες. Ο λόγος για τους Δημήτρη Μελιόπουλο, Δημήτρη Παπάζογλου, Οκάν Σουλεϊμάν της Κ17 της Ξάνθης, αλλά και τον Πέτρο Ορφανίδη που έχουν κληθεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας μας.

Η πρώτη τριάδα των παικτών της Ξάνθης, Μελιόπουλος, Παπάζογλου και Σουλεϊμάν, κλήθηκε στην Εθνική Νέων, όντας κάτω των 17 ετών. Μάλιστα η Εθνική του Γιάννη Γκούμα, κατάφερε να επικρατήσει με 0-1, εκτός έδρας, της Δανίας στο φιλικό που έπαιξαν μεταξύ τους οι δυο ομάδες. Για την ιστορία ο Παπάζογλου «έβγαλε» όλο το 90λεπτο, ο Μελιόπουλος ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 72′, ενώ ο Σουλεϊμάν μπήκε στο παιχνίδι στο 62ο λεπτό.

Από την άλλη, η αμέσως μεγαλύτερη ηλικιακά Εθνική ομάδα της χώρας μας, η Εθνική Νέων του Ξανθιώτη Πέτρου Ορφανίδη, αντιμετώπισε επίσης σε φιλικό παιχνίδι την αντίστοιχη ηλικιακά Εθνική της Σερβίας, αλλά αν και προηγήθηκε, γνώρισε τελικά την ήττα με σκορ 3-1. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό του ΑΟΞ, Πέτρο Ορφανίδη, όμως τον απέσυρε από το παιχνίδι στο 46′.