Φτάνει πια με την «σταύρωση» του Μάνταλου! Δεν χάθηκε καμία πρόκριση και αν χαθεί, δεν θα φταίει το ματς στη Βοσνία…

 

Είναι γεγονός ότι ο Πέτρος Μάνταλος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 83′ και να φύγει η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου με ένα τεράστιο διπλό μέσα από την «κόλαση» της Ζένιτσα, στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Επιβεβαίωσε ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο.

Πολύς κόσμος στην Ελλάδα στεναχωρήθηκε από την κατάληξη αυτού του σουτ και είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό όμως είναι η ανθρωποφαγία που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με διάφορους ειδήμονες να έχουν πέσει επάνω στον νεαρό κομοτηναίο παίκτη και να τον «σταυρώνουν», θαρρείς και είναι ο φταίχτης που η Εθνική δεν θα πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Καταρχήν, η Εθνική αν συνεχίσει να είναι αυτή που είδαμε στα δυο τελευταία ματς, θα πάει στην Ρωσία. Ένα το κρατούμενο. Αν όμως δεν πάει, αν ω μη γένητο δεν πάει, ο λόγος δεν θα είναι αυτό το άστοχο σουτ του Πέτρου Μάνταλου. Ξεκάθαρα πράγματα.

Η Εθνική με την ισοπαλία που πήρε στη Ζένιτσα είναι πάνω από την Βοσνία στην βαθμολογία και απέχει 4 βαθμούς από το Βέλγιο. Συνεπώς σε σχέση με τα μπαράζ, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Και ακόμα και αν είχαμε κερδίσει, αν έβρισκε δίχτυα δηλαδή ο Μάνταλος, πάλι πίσω από το Βέλγιο θα ήμασταν. Απλά αντί για 4 η διαφορά θα ήταν στους δύο πόντους.

Αν χαθεί η πρόκριση, θα είναι στο γκολ που φάγαμε στα τελευταία λεπτά στο Βέλγιο. Εκεί που ήμασταν μπροστά στο σκορ και ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Αν δεν ειχε συμβεί αυτό, τώρα θα ήμασταν ισόβαθμοι με τους Βέλγους και τυπικά πρώτοι στην ισοβαθμία (μείον δύο βαθμοί αυτοί, συν δύο εμείς), οπότε θα ήμασταν καβάλα στο άλογο και στο ματς του Καραϊσκάκη με το Βέλγιο θα παίζαμε για την ισοπαλία, διεκδικώντας πρωτιά.

Τώρα η πρωτιά δείχνει να έχει χαθεί και η δεύτερη θέση, αν είμαστε σοβαροί και η Εθνική δείξει το πρόσωπο που είδαμε στα τελευταία ματς, δείχνει να είναι κοντά. Και το ίδιο θα ήταν, ίσως πιο κοντά, αν ο Μάνταλος είχε βάλει αυτό το τέρμα. Αλλά δεν χάθηκε εντελώς τίποτα που δεν μπήκε. Άλλωστε με τα αν δεν γράφεται ιστορία και αν πάμε σε αυτή τη λογική, ίσως να μην είχε μπει και το γκολ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις του  ματς του Καραϊσκάκη, οπότε θα είχε λήξει νωρίς το παραμύθι.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάνταλος (όπως και παλιότερα ο Γκέκας και ο κάθε Μάνταλος και Γκέκας) δεν αξίζουν αυτήν την συμπεριφορά. Και ένα είναι βέβαιο. Αφενός, δεν είναι «άμπαλος», όπως εύκολα έσπευσαν κάποιοι να βγάλουν το συμπέρασμα. Αφετέρου, στεναχώρια από τον ίδιο τον Μάνταλο δεν έχει κανένας ειδήμων του διαδικτύου, που έχοντας απλά δει αναπαυτικά από τον καναπέ του σπιτιού του στην τηλεόραση τον αγώμα, εύκολα παίρνει το πληκτρολόγιο και αρχίζει το «σταύρωμα» στην πρώτη χαμένη ευκαιρία…