Επέτειος: Όταν ο Σάκης Μουστακίδης έλεγε «όχι» στα λεφτά του Γιαννακόπουλου και παρέμενε μαζί με τον Τριανταφυλλίδη στον Ολυμπιακό

Ηταν 10 Ιουνίου του 1992 όταν η εφημερίδα “Φως” κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο ότι τα δύο μεγάλα αστέρια του βόλεϊ του Ολυμπιακού, ο Σάκης Μουστακίδης και ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, θα παρέμεναν στον Ολυμπιακό παρά τις ισχυρές προτάσεις που είχαν από τον Παύλο Γιαννακόπουλο να μετακομίσουν στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, 70 εκατομμύρια δραχμές τους έδινε ο Παύλος Γιαννακόπουλος αλλά αυτοί προτίμησαν να μείνουν στους ερυθρόλευκους με πολύ λιγότερα, περίπου 50 εκατομμύρια. Ετσθ δε ακολούθησαν την πορεία που είχαν Γαλάκος, Κυράστας, Αποστολάκης, Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Δεληκάρης κλπ – μεγάλες σημαίες του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο που μετακόμισαν στον Παναθηναϊκό.

Ηταν μια εποχή που η ένταση μεταξύ των δύο συλλόγων ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο Μουστακίδης δεν πήγε στον Παναθηναϊκό τότε και δεν πήγε και ποτέ, σε αντίθεση με τον Τριανταφυλλίδη. «Ο Τριανταφυλλίδης δύο χρόνια αργότερα ξέχασε όσα έλεγε και υπέγραψε στο βάζελο, ως γνήσιος προδότης. Γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού και του Πειραιά, έριξε μια κλοτσιά στα 14 χρόνια που πέρασε στον Θρύλο και έβαλε τα πράσινα. Ο Θανάσης Μουστακίδης όμως, που προερχόταν και από τον Άρη Θεσσαλονίκης (όπως άλλοι καλή ώρα…), δεν σαγηνεύτηκε από τις πράσινες Σειρήνες ποτέ και έμεινε πιστός στον Θρύλο…», σχολίαζε ο οπαδικός Τύπος στον Πειραιά.