«Εφιάλτης» για την Μάγδα Κεπεσίδου τα 25 τέρματα των Νησιών Φερόε

 

Απρόσμενη ήττα με 25-24 από τα Νησιά Φέροε γνώρισε η Εθνική Χάντμπολ Γυναικών της αλεξανδρουπολίτισσας τερματοφύλακα Μάγδας Κεπεσίδου στον Α’ προκριματικό όμιλο του Euro 2018 και πλέον δυσκόλεψε αρκετά η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πλέον το  αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλέον μπορεί να πάρει την πρόκριση μόνο σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στον όμιλο και αυτό θα συμβεί μόνο αν η Φινλανδία κερδίσει στις 15:00 της Κυριακής τα Νησιά Φερόε έστω και με ένα γκολ διαφορά.

Η Εθνική είχε κακό πρώτο ημίχρονο, αφού βρέθηκε να χάνει με 15-10 και 16-10 στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ωστόσο σταδιακά ανέβασε την απόδοση της και βελτίωσε αισθητά την εικόνα της, μείωσε στο γκολ στο 47′ αλλά ποτέ δεν ισοφάρισε.

Στην τελευταία επίθεση της φιλοξενούμενης ομάδας η οποία κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό σκόραρε η Γιόχανσεν -μετά από δύο λάθος αποφάσεις των διαιτητών- για το 25-23. Σχεδόν με τη λήξη η Τσάκαλου διαμόρφωσε το τελικό 25-24.

Γενικά κάποια λάθη στην άμυνα και η έλλειψη καθαρού μυαλού στις ειδικές καταστάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα στοίχησαν από την Εθνική ένα θετικό αποτέλεσμα και ενδεχομένως να στοίχισε και την πρόκριση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Νησιά Φερόε 2 (25-24)
2. Ελλάδα 2 (53-45)
3. Φινλανδία 0 (20-29)
* Φινλανδία και Φερόε παίζουν αύριο