Η αδιαφορία κράτησε τον Μαγγίνα εκτός Ευρωπαϊκού! Τον έστειλαν χωρίς συνοδό και χωρίς βίζα στη Λευκορωσία και… ξέμεινε στην Αθήνα

 

Ο Δήμος Μαγγίνας ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες προετοιμαζόμενος για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο των 10.000μ. προπονούμενος παράλληλα με την εργασία του ως διανομέας, όμως η αδιαφορία του ΣΕΓΑΣ τον άφησε εκτός με την Ελλάδα να μην έχει τελικά δρομέα στη διοργάνωση.

Η ιστορία του Αλεξανδρουπολίτη δρομέα είναι αλήθεια ότι συγκλόνισε όσους δεν την ήξεραν αλλά την διάβασαν το τελευταίο 24ωρο. Δυστυχώς όμως, η προσπάθεια του ιδιαίτερα φιλότιμου Μαγγίνα πήγε στο βρόντο.

Ένας αθλητής που παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάφερνε να βρίσκει χρόνο να προπονηθεί και να κερδίσει μάλιστα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 10.000μ. είχε μηδενική συμπαράσταση από την ομοσπονδία του, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκού.

Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου, ολοκλήρωσε την Πέμπτη την εργασία του ως διανομέας και την Παρασκευή κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο και να ταξιδέψει για το Μινσκ μέσω Κιέβου, αφού δεν υπάρχει απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Εκεί όπως είναι γνωστό, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου το Ευρωπαϊκό Κύπελλο των 10.000μ. αλλά όποιος σπεύσει να ψάξει να βρει το όνομα του, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πουθενά. Για την ακρίβεια το διαπίστωσε για εμάς το sportsfeed, ου έβγαλε προχθές στην δημοσιότητα και το αφιέρωμα στον κορυφαίο θρακιώτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Τι συνέβη; Ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο και ήταν ευθύνη του ΣΕΓΑΣ να το αναλάβει «έκοψε» τη συμμετοχή του Μαγγίνα από το Ευρωπαϊκό καθώς δεν καταφερε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το Μινσκ και άλλη πτήση για να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας δεν υπήρχε.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι το πρόβλημα είχε να κάνει καταρχήν με το γεγονός ότι η Λευκορωσία είναι κράτος μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτούνται κάποιες διαδικασίες για έκδοση βίζας που θέλουν χρόνο.

Αυτά συνήθως τα αναλαμβάνει σε τέτοιες περιπτώσεις άνθρωπος της ομοσπονδίας, ο συνοδός ή αρχηγός αποστολής. Στην περίπτωση του Μαγγίνα όμως δεν υπήρχε κανένας συνοδός, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του την περασμένη Πέμπτη.

Εκεί ανέφερε ότι πρώτη φορά του συνέβαινε να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ξένη διοργάνωση και να μην έχει κανέναν συνοδό από την Ομοσπονδία. Θαρρείς και το είπε προφητικά. Η απουσία συνοδού φάνηκε στο αεροδρόμιο. Μέχρι να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να λυθεί το πρόβλημα, ο Μαγγίνας έμενε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έβλεπε τελικά την πτήση να αναχωρεί χωρίς αυτόν μέσα στο αεροπλάνο.

Ουσιαστικά η αδιαφορία ή αν θέλετε η… οικονομία που επιχείρησε να κάνει ο ΣΕΓΑΣ, καθώς εκείνος έφερε την ευθύνη να έχει ορίσει ως ομοσπονδία έναν συνοδό για τον αθλητή που δεν θα πήγαινε στο Μινσκ για την πάρτη του αλλά ως μέλος της Εθνικής ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η χώρα την συμμετοχή του εκπροσώπου της σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι πραγματικά κρίμα αυτό που συνέβη, με τον Μαγγίνα πλέον να επιστρέφει στην εργασία του στο ντιλίβερι και να προετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες, ελπίζοντας να μπορέσει να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών Ομάδων.

Για την ιστορία, η Ισπανία κατέλαβε και τις τρεις θέσεις του βάθρου στους άνδρες με τον Αντόνιο Αμπαντία να κάνει 28:31.16, τον Χουάν Πέρεζ 28:35.69 και τον Κάρλος Μάγιο 28:48.41. Η Ισπανία κερδισε και το ομαδικό στους άνδρες.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Πορτογαλίδα Σάρα Μορέιρα με 32:03.57, την ακολούθησε η Λευκορωσίδα Βόλια Μαζουρόνακ με 32:13.73 και στην τρίτη θέση η Τουρκάλα Έσμα Αϊντεμίρ με 32:41.03. Το ομαδικό στις γυναίκες το πήρε η Λευκορωσία.