Θεωρητικές ελπίδες συμμετοχής στο Γιουρόπα για Ξάνθη! Εστάλησαν με… αστερίσκους στην UEFA τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από Ελλάδα

 

Το… έζησαν κι αυτό στην UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA έλαβαν τη βαθμολογία της Super League με αστερίσκο. Τι σημαίνει αυτό για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ελληνικών ομάδων;

Ότι τυπικά η Ξάνθη παραμένει στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής εξόδου αν για κάποιον λόγο κάποια ομάδα από τις πρώτες πέντε δεν βγει τελικά στην Ευρώπη για οποιονδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα, τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA για την επόμενη περίοδο, έστειλε η ΕΠΟ στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Όμως η αποστολή τους έγινε με αστερίσκο και με την υποσημείωση ότι υπάρχουν «δικαστικές εκκρεμότητες», όπως για παράδειγμα η έφεση που έχει ανακοινώσει ότι θα υποβάλλει ο Παναθηναϊκός κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ο οποίος διεκόπη με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού.

Στην τρίτη θέση της λίστας που εστάλη στην UEFA τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ, διότι ως κυπελλούχος παίρνει το «καλό εισιτήριο» για το Europa League.  Άρα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος στο Γιουρόπα.

Και από σπόντα, θεωρητικά, ελπίδες ευρωπαϊκής συμμετοχής το φετινό καλοκαίρι διατηρεί ως πρώτη αναπληρωματική η Ξάνθη.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνει ένα θαύμα, πολύ μεγαλύτερο από εκείνο πριν τέσσερα χρόνια που τελικά πήρε την θέση του ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε μάλιστα η Ξάνθη ήταν δεύτερη αναπληρωματική, αλλά μετά τον ΠΑΣ, δεν δόθηκε άδεια ούτε στον Παναθηναϊκό και έτσι είχε παίξει στην Ευρώπη η Skoda Ξάνθη.

Μάλιστα, χάρη σε εκείνη την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, την τελευταία της, η Ξάνθη πέτυχε απέναντι στην βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ την πρώτη της νίκη αλλά και την πρώτη πρόκριση στην Ευρώπη…