Πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Μιχαλεντζάκης και βάζει στόχο για ένα ακόμα χρυσό στο Μεξικό

 

Πέρυσι ήταν μακράν ο κορυφαίος επιτυγχάνοντας μάλιστα και παραολυμπιακό ρεκόρ στην αλησμόνητη κούρσα του Ρίο. Φέτος είναι και πάλι ο κορυφαίος και βάζει στόχο τον παγκόσμιο τίτλο στο Μεξικό.

Ο λόγος για τον Δήμο Μιχαλεντζάκη! Στην 11η διεθνή κολυμβητική συνάντηση ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ο αθλητής του θρακιώτικου συλλόγου Ηρόδικος και του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης κολύμπησε την απόσταση των 100μ. Πεταλούδας με επίδοση 1’01”50 πραγματοποιώντας έτσι την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη μέρα ο εβρίτης χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο στο αγώνισμα των 100μ. ελεύθερο ξανά κολύμπησε στο στυλ της πεταλούδας, όπου μάλιστα ήταν ακόμα πιο γρήγορος, επιτυγχάνοντας επίδοση 1’01”23.

Επόμενοι σταθμοί για το Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ στις 1-2 Ιουλίου στην Αθήνα, η Παγκόσμια συνάντηση του Βερολίνου στις 6-9 Ιουλίου στο Βερολίνο και τελικός προορισμός για φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ακαπούλκο του Μεξικού.

«Βρισκόμαστε με τον προπονητή μου στα μέσα της προετοιμασίας μας. Παρόλα ταύτα αισθάνομαι πολύ καλά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια! Πρώτα από όλα να έχουμε την υγεία μας και πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά!», δήλωσε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο e-evros.