Πέραν των 200.000 για την ΑΕΔ αναζητούνται άλλες 300.000 ευρώ για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Διδυμοτείχου

 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εναποθέσει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης τις ελπίδες του για να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Διδυμοτείχου και να μπορέσει να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα η ΑΕ Διδυμοτείχου στη Γ’ Εθνική.

Όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ το ThrakiSportS, η μελέτη που έχει κατατεθεί και προβλέπει την επιδιόρθωση του χλοοτάπητα κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ, ωστόσο όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσουρίδης μιλώντας στο Ράδιο Έβρος «η γραφειοκρατία είναι μεγάλη αλλά παρόλα αυτά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Στην ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα και  για το εάν το γήπεδο θα είναι έτοιμο κατά την έναρξη του πρωταθλήματος (αρχές Σεπτεμβρίου) ώστε η Α.Ε. Διδυμοτείχου να μπορέσει να αγωνιστεί σε αυτό, ο δήμαρχος της πόλης είπε στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα: «Φαίνεται δύσκολο (να προλάβουμε την έναρξη του πρωταθλήματος) αλλά είναι κατανοητό ότι ότι είναι εφικτό θα γίνει».

Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η σχετική άδεια από την ΕΠΟ θα δοθεί. «Εργαζόμαστε με το νομικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη (σ.σ. Ευγενίδειο ) για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται μέσα στο καλοκαίρι  ώστε να πάρει την άδεια για την Γ΄Εθνική η Α.Ε. Διδυμοτείχου και θα την πάρει!».

Ενδιαφέρον προκαλεί ωστόσο η απάντηση Πατσουρίδη σε ερώτηση για τον στίβο που περιβάλει τον αγωνιστικό χώρο και έχει το αναχρονιστικό από όλες τις πλευρές κάρβουνο ως υλικό. Ο δήμαρχος επισήμανε πως  για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει κάτι εδώ και 40 χρόνια και πως ο ίδιος έχει κάνει επίσκεψη στον ΣΕΓΑΣ και στο Υπουργείο Αθλητισμού, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει προ διμήνου το ThrakiSportS.

Σκοπός εκείνων των επισκέψεων σύμφωνα με τον κ. Πατσουρίδη ήταν «να προετοιμαστεί άμεσα και να  κατατεθεί από τον Δήμο σύντομα και άλλη  μελέτη η οποία θα οδηγήσει στην κατασκευή  σύγχρονου αγωνιστικού ταρτάν το οποίο θα είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει μέχρι και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

Σε πρόσθετη ερώτηση για το οικονομικό μέγεθος  αυτού του δεύτερου εγχειρήματος που προτίθεται να τρέξει ο Δήμος Διδυμοτείχου παράλληλα με το πρωτεύων του αγωνιστικού χώρου, ο κ. Πατσουρίδης ανέφερε το ποσό των  300.000 ευρώ!