Diamond League: Χαμηλή πτήση για Παπαχρήστου στη Ρώμη, δοκίμασε να σπάσει το ρεκόρ της Ισινμπάγεβα η Στεφανίδη!

 

Η Βούλα Παπαχρήστου δεν έπιασε απόδοση των δυνατoτήτων της στο Diamond League της Ρώμης. Με επίδοση μόλις 13.67μ στον αγώνα του τριπλούν, η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη έμεινε στην 10η θέση του αγώνα στο Ολύμπικο.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε την επίδοση στο πρώτο της άλμα. Στο δεύτερο άλμα της σημείωσε 13,11 μ. και στο τρίτο και τελευταίο ήταν άκυρη. Είχε την ευκαιρία πάντως να δει από την άλλη άκρη την Κατερίνα Στεφανίδη να ίπταται πάνω από τα 4μ85 που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στο άλμα επικοντώ.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο πέτυχε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα Diamond League φέτος, μετά από αυτό στην Ντόχα του Κατάρ. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αμέσως μετά, έβαλε τον πήχη στα 5 μέτρα και 7 εκατοστά, βάζοντας στόχο την κατάρριψη του τεράστιου παγκοσμίου ρεκόρ της Γέλενα Ισινμπάγεβα.

Είχε τρία αποτυχημένα άλματα σε αυτό το ύψος αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ. Για να τοποθετεί εκεί τον πήχη, σημαίνει ότι αισθάνεται έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Αήττητη τον τελευταίο ένα χρόνο, συνεχίζει να κερδίζει χρυσά μετάλλια και νίκες – και κάποια στιγμή θα έρθει και το ρεκόρ για μια από τις κορυφαίες, για να μην πούμε την κορυφαία, ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών…