Απόφαση σταθμός σε προσφυγή πρώην παίκτη της Ξάνθης και του Πανθρακικού που ανατρέπει δεδομένα ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο

 

Πριν από δύο δεκαετίες η δικαστική δικαίωση ενός άσημου βέλγου ποδοσφαιριστή, του Ζαν Μαρκ Μποσμάν άνοιξε δρόμους για να αλλάξει ο ευρωπαϊκός χάρτης του ποδοσφαίρου. Η υπόθεση Μποσμάν ακόμα και σήμερα μνημονεύεται ως η αρχή της κατάργησης των ποδοσφαιρικών συνόρων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μερικά χρόνια μπορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο να μνημονεύουμε την υπόθεση Λιαπάκη. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού Μανώλης Λιαπάκης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκανε προσφυγή για μη καταβολή της ασφαλιστικής κάλυψης και δικαιώθηκε σε αυτήν του την προσφυγή, δημιουργώντας δεδικασμένο και ανοίγοντας δρόμους σε όλους τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», την περασμένη Παρασκευή (02/06) η Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ δικαίωσε τον Λιαπάκη στην προσφυγή που είχε καταθέσει μέσω της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ και για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιδίκασε αποζημιώσεις για αθέτηση του ασφαλιστήριου συμβολαίου με την Εθνική Ασφαλιστική σα να ήταν όρος του συμβολαίου του!

Πρόκειται για την πρώτη δικαίωση ποδοσφαιριστή που δεν αφορά σε αθέτηση των οικονομικών όρων, αλλά σε αυτούς της ασφάλισής του. Η υπόθεση αφορά περιστατικό του 2014, όταν δηλαδή είχε πλέον αποχωρήσει και από την Ξάνθη και από τον Πανθρακικό και αγωνιζόταν με τον Αχαρναικό.

Στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας του Μενιδίου όπου σήμερα είναι προπονητής ο Ξανθιώτης Γιώργος Μαραντάς  επιδικάστηκαν 3.600 ευρώ ως ηθική αποζημίωση και 1.500 ευρώ για νοσήλια για τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί στις 23 Αυγούστου 2014.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή, αναμένεται να οδηγήσει και άλλους συναδέλφους του να κινηθούν νομικά, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών που τραυματίστηκαν και διαπίστωσαν ότι ήταν ανασφάλιστοι…