Η υπερηφάνεια του «πρωτάρη» Τσέλιου και οι συμβουλές του «παλιού» Ανδρεάδη

 

Για νέους αγώνες ετοιμάζεται στο Ταλίν η Εθνική Ελλάδας, ωστόσο τα παιχνίδια στο World League της Βαρκελώνης το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του 20χρονου κεντρικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Παρασκευά Τσέλιου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, παίρνοντας μπόλικο χρόνο αγωνιστικής δράσης και κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

Ο Τσέλιος δήλωσε κατά την επιστροφή της ομάδας πως «είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι τόσο γρήγορα στην Εθνική Ανδρών. Είχα πάρα πολύ άγχος, αλλά ο κόουτς με εμπιστεύτηκε δίνοντάς μου σημαντικό χρόνο συμμετοχής και γενικά ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα, το οποίο θέλω να ξαναζήσω. Το περιβάλλον που βρήκα στην ομάδα ήταν πάρα πολύ φιλικό από όλους τους συμπαίκτες μου. Ιδιαίτερα ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Γιάννης Τακουρίδης, επειδή παίζουμε και στην ίδια θέση, με συμβούλευαν πάρα πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλασσαν».

Όσο για τον αν του έχει μείνει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που του έδωσαν, είπε ότι «αυτό που μου έλεγαν όλοι, επειδή είχα πολύ άγχος την ώρα που με έβαζε ο κόουτς, ήταν να παίζω ελεύθερα και ότι έχω μόνο να κερδίσω μέσα από αυτά τα παιχνίδια».

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε από την πλευρά του για τον 20χρονο διάδοχό του στην Εθνική: «Ο Τσέλιος είναι και αυτός από την Αλεξανδρούπολη και θέλω να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Είναι το μέλλον της Εθνικής ομάδας. Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν πολλοί ψηλοί Έλληνες κεντρικοί. Είναι μόνο δυο-τρεις και πρέπει σιγά σιγά να μπαίνει στο κλίμα της Εθνικής, γιατί σε δύο-τρία χρόνια θα είναι βασικός και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα».

Φυσικά, παιχνίδια σε τόσο υψηλό επίπεδο φανερώνουν καλύτερα και τα πράγματα, πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ένας παίκτης για ανταποκριθεί σε αυτό και ο Τσέλιος το αναγνωρίζει: «Πιστεύω ότι χρειάζομαι βελτίωση παντού. Πρέπει πρώτα να γίνω καλύτερος στο σέρβις μου και αργότερα στο μπλοκ, την επίθεση, την άμυνα, την πάσα… Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνω με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου θα με βοηθήσουν προς αυτόν τον τομέα».

Τέλος, ο Παρασκευάς Τσέλιος αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που δημιούργησε στον κοινωνικό του περίγυρο αυτή η πρώτη αποστολή του με την Εθνική: «Όλοι είναι πολύ περήφανοι. Μου στέλνουν καθημερινά μηνύματα και με παίρνουν τηλέφωνα να με συγχαρούν. Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί με τον τρόπο τους με βοηθούν, ανεβάζοντας την ψυχολογία μου».