Α2 Γυναικών: Τεράστια αδικία για Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Νέας Βύσσας μετά τη δημιουργία της Pre League

 

Τεράστια αδικία δημιουργείται για τις ομάδες του Έβρου Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Νεάς Βύσσας καθώς και γενικά για τις υπόλοιπες ομάδας των Βορείων Ομίλων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά την απόφαση για την δημιουργία της Pre League.

Την Τρίτη 6/6 είχαμε και την συγκέντρωση των σωματείων της Α2 με την διοίκηση της ΕΟΠΕ, στην οποία παραβρέθηκαν 6 σωματεία από το λεκανοπέδιο και ένα όλο κι όλο από την Θεσσαλονίκη: ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι εκπροσωπεί ακόμα 3-4 σωματεία της συμπρωτεύουσας.

Τι αποφασίστηκε; Ότι την επόμενη σεζόν 2017-2018 η Α2 Γυναικών θα έχει δύο ομίλους, τον Νότιο με 9 ομάδες και τον Βόρειο με 15 ομάδες. Επειδή όμως ήδη δημιουργείται ανισομέρεια, ο Βόρειος με τις 15 ομάδες θα χωριστεί σε δύο υποομίλους  των 7 και 8 ομάδων.

Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι άλλο. Βάσει των συμφωνηθέντων, ια ανεβαίνει κατευθείαν στην Pre League ο πρώτος του νοτίου ομίλου ενώ στον Βορρά οι δύο πρώτοι των υποομίλων θα δίνουν αγώνα μπαράζ και θα ανεβαίνει ο μόνον ο ένας.

Το καλύτερο όμως είναι στην συνέχεια, αφού για την χρονιά 2018-2019 θα πρέπει οι δύο όμιλοι να αποτελούνται από 12 ομάδες ο καθένας. Αυτό σημαίνει ότι στον νότο μπορεί να ανεβούν από το τοπικό έως και 5 ομάδες  ανάλογα πόσες θα πέσουν από την Pre League για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.

Στον Βορρά τα πράγματα ωστόσο είναι τραγικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του VolleyLand,  θα πέσουν μέχρι και 4 ομάδες ενώ από τις συνολικά 6 Ενώσεις της Βορείου Ελλάδας θα ανέβει μόνο ΜΙΑ ομάδα.

Δηλαδή θα γίνονται πρωταθλήματα σε 6 ενώσεις και η πρωταθλήτρια της ΕΣΠΕΘΡ θα δώσει μπαράζ με τις πρωταθλήτριες όλων των άλλων Ενώσεων της Βόρειας Ελλάδας για να ανέβει μόνο μια ομάδα στην Α2 Γυναικών, την ώρα που θα είναι αυξημένες οι πιθανότητες υποβιβασμού των ομάδων του Έβρου.

Συμπέρασμα; «Προσπαθώντας η διοίκηση της ΕΟΠΕ να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργεί πολλά περισσότερα λόγω έλλειψης προγράμματος και έλλειψης αποφασιστικότητας». Το VolleyLand επισημαίνει ότι αντί να πάνε τρεις ομάδες της Κεντρικής Ελλάδος στο Νότιο Όμιλο, δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα οδηγώντας σε καταδίκη την προσπάθεια των ομάδων της Β Ελλάδος.

Και θέτει μερικά απλά ερωτήματα: «Η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων συνεδρίασε για αυτές τις αποφάσεις; Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ τις ενέκρινε; Οι σύμβουλοι της βόρειας Ελλάδας τις ψήφισαν;».

Материалы по теме:

ΕΣΠΕΘΡ: Διπλή ήττα του ΠΑΣ Θράκες στην Χρυσούπολη
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης -  Με ήττες 3-0 σετ επέστρεψαν από την Χρυσούπολη τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων  του συλλόγου ΠΑΣ Θράκες ...
ΕΣΠΕΘΡ: Έχασαν στα χαρτιά τον τίτλο αλλά σφράγισαν με νίκη στα… χαρτιά την 2η θέση οι έφηβοι της ΑΕ Κομοτηνής
Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο ΑΟ Καβάλα στην αναμέτρηση με την ΑΕ Κομοτηνής για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι της ...
Στη Δεβετζή το βραβείο «Ν. Σαμαράς» του 22ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος -  Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες του το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Η Σχολή ...
Γ’ Εθνική: Εκτός ο ΑΟ Θράκης με Δόξα 2016! Όλο το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
  Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας των γυναικών. Στη Δράμα με τη νεοσύστατη Δόξα 2016 ...
Σαν σήμερα στον αθλητισμό της Θράκης μέσα από το αρχείο του ThrakiSportS (18 Φεβρουαρίου)
Τι συνέβη σαν σήμερα στα σπορ της Θράκης; Ποια ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα, όπως τα περιέγραψαν οι συνεργάτες του ThrakiSportS τα προηγούμενα χρόνια ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here