Super League: Ο Αλβανός Χάσι και το φάντασμο του Ουζουνίδη που στοιχειώνει τον Ολυμπιακό

 

Μέρες καλοκαιριού 2016 φαίνεται ότι ζει ξανά ο Ολυμπιακός, σε ένα ιδιότυπο déjà vu που αφορά την επιλογή ενός προπονητή για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Στις αρχές του περσινού Αυγούστου ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να αναλάβει ο Αλεξανδρουπολίτης τεχνικός τα ηνία της ομάδας, λίγες μόλις μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπεερ Σέβα.

Η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης πληροφορίας στα media, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού, κυρίως των οργανωμένων, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ να αφουγκραστεί το αρνητικό κλίμα, να μην προχωρήσει στην πρόσληψη του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού και να οδηγηθεί στην επιλογή Πάουλο Μπέντο.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά, η διοίκηση του Ολυμπιακού έρχεται ξανά αντιμέτωπη με την οργισμένη αντίδραση των φίλων της ομάδας για μια επιλογή της. Μόνο που στη θέση του ονόματος του Μαρίνου Ουζουνίδη υπάρχει αυτό του Μπέσνικ Χάσι.

Στο άκουσμα του αλβανού νέου προπονητή των πρωταθλητών, οι αντιδράσεις των «ερυθρόλευκων» οπαδών ξεπέρασαν ακόμη και αυτές που υπήρχαν με την περίπτωση Ουζουνίδη.

Τα social media «πλημμύρισαν» από μηνύματα αγανακτισμένων φιλάθλων, τα παράπονα στις ραδιοφωνικές εκπομπές διαλόγου των αθλητικών σταθμών συνοδεύονταν από συναισθήματα αγανάκτησης και το κλίμα για τον Χάσι μόνο βαρύ μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ακόμη και στην τηλεοπτική εκπομπή της Θύρας 7, οι παρουσιαστές δεν δίστασαν να τοποθετηθούν ανοιχτά κατά της πρόσληψης του Αλβανού τεχνικού, όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το sdna.

Πάντως, άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη άφηναν να εννοηθεί ότι έμαθε από το προηγούμενο λάθος του και έτσι «αυτή τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η απόφαση» και έτσι ο πρώην προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας και της Άντερλεχτ αναλαμβάνει τα ηνία των ερυιρολεύκων…