Τέσσερα μετάλλια και πολλές διακρίσεις για τον ΟΕΓΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων

 

Με τέσσερα μετάλλια, πολλές διακρίσεις, αλλά και ένα άτυχο γεγονός, επέστρεψε η αποστολή του ΟΕΓΑ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Δ’ Κατηγορίας (Παμπαίδων – Παγκορασίδων) που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι παμπαίδες του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης κατέλαβαν την 4η θέση στο σύνθετο ομαδικό, ενώ σε ατομικό επίπεδο είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Στην κατηγορία Δ1, ο Νίκος Κόσογλου κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στους κρίκους, την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στον ίππο με λαβές, την 4η θέση στο μονόζυγο,την 5η θέση στο σύνθετο ατομικό και την 6η θέση στο άλμα.

Ο Ηλίας Ιωσηφίδης κατέκτησε την 8η θέση στον ίππο με λαβές, την 8η θέση στο μονόζυγο, την 8η θέση στο έδαφος, ενώ κατετάγη 13ος στο σύνθετο ατομικό.

Οι αθλητές Γρηγόρης Πουλουτίδης και Μανώλης Καραξάνης κατετάγησαν 19ος και 23ος αντίστοιχα στο σύνθετο ατομικό, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους σε όλα τα όργανα και συμβάλλοντας καταλυτικά στην κατάκτηση της 4ης θέσης στο ομαδικό.

Στην κατηγορία Δ2 ο Βασίλης Κολομπρατσίδης κατάκτησε την 7η θέση στο μονόζυγο, την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό και την 8η θέση στον ίππο με λαβές.

Στις παγκορασίδες τον αγώνα επισκίασε o τραυματισμός της αθλήτριας του ΟΕΓΑ Δέσποινας Σεφεριάδου, η οποία χτύπησε στον αγκώνα σε πτώση από τη δοκό, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Η άτυχη αθλήτρια διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασής της. Στην συνέχεια, όμως, επέστρεψε στο γυμναστήριο και κατά τη λήξη των αγώνων οι διοργανωτές πήραν την πρωτοβουλία να της απονείμουν ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο, για το θάρρος και την ψυχραιμία που επέδειξε τόσο την στιγμή του τραυματισμού όσο και στη μετέπειτα αντιμετώπισή του.

Σε ατομικό επίπεδο στην κατηγορία Δ2, η Ελπίδα Πάππου κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο άλμα, την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο δίζυγο, την 5η θέση στο σύνθετο ατομικό και την 8η θέση στο έδαφος.

Στην κατηγορία Δ1 οι μικρές αθλήτριες του συλλόγου, Αγγελική Κελεσίδη, Σοφία Τσατσάκη, Ααμαλία Ταγγά και Αιμιλία Τζεβελέκη κατέβαλλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, φανερά επηρεασμένες από τον τραυματισμό της συναθλήτριάς τους, υπερέβαλλαν εαυτό και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων του ΟΕΓΑ είναι οι Δημήτρης Μπαξεβανίδης, Θεόδωρος Μπουτάκης και Ειρήνη Κουφάκη, ειδικός συνεργάτης ο Λευτέρης Μπουτάκης και προπονητές των μικρών ηλικιών οι Τόνια Καλαφατζή και Ανέστης Μελεξιτιάν για την ποιοτική τους δουλειά και την αγάπη που περιβάλλουν τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου μας.

Όλη η οικογένεια του ΟΕΓΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση στις άτυχες αθλήτριες του συλλόγου Ελένη Μπαφατάκη και Δέσποινα Σεφεριάδου που δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού.