Ο Τάκης Φωτεινάκης μιλάει από το Κατάρ για την κατάσταση που επικρατεί στο εμιράτο μετά το εμπάργκο των Αραβικών Χωρών

 

Σε διπλωματική ένταση βρίσκεται η Μέση Ανατολή μετά την απόφαση επτά αραβικών χωρών (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Ανατολική Λιβύη, Μαλδίβες και Μπαχρέιν) να απομονώσουν το εμιράτο του Κατάρ και να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του, με την κατηγορία ότι τρέφει αγαστές σχέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

Μάλιστα η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ντόχα θα αναλάβει να εκπροσωπεί στο εξής διπλωματικά την Αίγυπτο μετά την απόφαση του Καΐρου να αποσύρει τον πρεσβευτή του Κατάρ. Ήδη, πέρα από τις διπλωματικές σχέσεις, διακόπτονται και οι αεροπορικές συνδέσεις των προαναφερθεισών χωρών με το Κατάρ, οδηγώντας το σε απομόνωση από τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο.

Στη μικρή αλλά ιδιαίτερα πλούσια χώρα του Κόλπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης, ο οποίος είναι προπονητής στις μικρές ηλικίες της Εθνικής Ομάδας του Κατάρ.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον Τάκη Φωτεινάκη στη Ντόχα για να μάθει πως βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του αυτήν την διπλωματική ένταση. Αφού μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, μας είπε πάντως πως «δεν έχουμε καμία επίδραση για την ώρα σε προσωπικό επίπεδο, με εξαίρεση φυσικά την ανησυχια που έχει προκαλέσει το συμβάν, καθώς στα μέσα ενημέρωσης κυριαρχεί».

Πάντως ο Τάκης Φωτεινάκης εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός, σε σχέση με την επίδραση που έχει αυτή η εξέλιξη στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων στο Κατάρ. «Έχω ξανανιώσει παρόμοιο μικρότερης κλίμακας περιστατικό με τις χώρες της περιοχής και εξομαλύνθηκε σχετικά γρήγορα. Είναι ακόμα νωρίς για να δούμε πως θα εξελιχθούν αυτή τη φορά τα πράγματα. Πάντως, εδώ τα πράγματα προς το παρόν κινούνται σε κανονικούς ρυθμούς», καταλήγει.