Σημαντικές επιτυχίες και καλές θέσεις για τους Xanthi Runners στο Ultra Trail Via degli Dei

 

Με σημαντικές επιτυχίες επιστρέφουν από την Ιταλία και τον αγώνα Ultra Trail Via degli Dei τρεις αθλητές των Xanthi Runners που έλαβαν μέρος.

Συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος με χρόνο 19 ώρες και 42 λεπτά τερμάτισε στην 19η θέση και 3η της κατηγορίας του (SM-35). Ο Στάθης Ακριτίδης ήταν 127ος με 26 ώρες και 37 λεπτά και ο Γιάννης Μιτσιβέλης 128ος με 26 ώρες και 37 λεπτά επίσης. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 277 αθλητές και αθλήτριες και τερμάτισαν 166, ενώ πρώτος τερμάτισε ο Αλεξλαντερ Ραμπενστάινερ με χρόνο 14 ώρες και 41 λεπτά.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 από την Μπολόνια – Piazza XX Settembre στις 22:00 και είχε τερματισμό το Ρωμαϊκό Θέατρο του Fiesole. Πρόκειται για ένα μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος ο οποίος έγινε για πρώτη φορά και έχει αναφορά την φυσική μαγεία της οροσειράς των Απεννίνων Ορέων: ¨Από την Μπολόνια στην Φιέζολε – Fiesole (Φλωρεντία) κατά μήκος ενός αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου¨.

Η απόσταση που διένυσαν οι αθλητές είναι 125 χιλιόμετρα (78 μίλια) με υψομετρική ανάβαση 5.100m D +, πλήρως βυθισμένα στη φύση, ακολουθώντας τα αρχαία μονοπάτια των Ετρούσκων (ή Τυρρηνών κατά τους Έλληνες) και των Ρωμαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here