World League: Μόνος διασωθείς ο Τσέλιος στο νέο ναυάγιο της Εθνικής από το Μεξικό

 

Τη δεύτερη ήττα στο δεύτερο παιχνίδι της στην πρώτη φάση του World League γνώρισε η Εθνική Ανδρών, καθώς έχασε με 3-1 από το Μεξικό.

Μετά από ένα κακό πρώτο σετ, το οποίο απώλεσε αρκετά εύκολα, η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της. Ζόρισε το Μεξικό στο δεύτερο σετ, όπου ηττήθηκε ξανά, ενώ το τρίτο ήταν το καλύτερό της έως τώρα στη διοργάνωση και ως εκ τούτου ήταν και το πρώτο της κερδισμένο.

Εξίσου καλή ήταν και στο 4ο σετ η Ελλάδα, όμως πάνω που πέρασε μπροστά στο σκορ και φαινόταν ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει τα σετ, ο κορυφαίος της σκόρερ, Νίκος Ζουπάνι, τραυματίστηκε και αυτό έβγαλε εκτός ρυθμού την ομάδα, με αποτέλεσμα να χάσει το σετ και το παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πρέπει να βάλουμε ότι πολύ χρόνο συμμετοχής πήρε ο «ρούκι» της Εθνικής, ο 20χρονος παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παρασκευάς Τσέλιος, που ξεκίνησε την βασική ομάδα και ήταν ιδιαίτερα θετικός προσφέροντας 7 πόντους στην ομάδα.  Αντιθέτως, αναφορικά με τους Εβρίτες, ο Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε μόλις έναν πόντο με μία στις πέντε επιθέσεις, ο Κουμεντάκης επίσης μόλις έναν πόντο με μία στις 7 και 36% υποδοχή – 29% άριστες, ενώ αγωνίστηκε και ως αλλαγή του Στεφάνου και ο Γκαράς. Τα σετ: 1-3 (19-25, 22-25, 25-23, 21-25).