Τρία χρόνια (και… δυο μέρες) από την άνοδο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική

 

Ήταν 1η Ιουνίου του 2014, τρία χρόνια και δυο ημέρες πριν δηλαδή, όταν η ιστορική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για αρκετούς ο πιο ιστορικός σύλλογος της Θράκης με 90 χρόνια ιστορίας στην πλάτη του, εξασφάλιζε την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες.

Έξαλλα ήταν τα πανηγύρια παικτών, διοίκησης αλλά και οπαδών του συλλόγου. Ο Εθνικός νικούσε στο «Φώτης Κοσμάς» με 4-1 τον τότε πρωταθλητή Ροδόπης Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και εξασφάλιζε μια αγωνιστική πριν το τέλος των μπαράζ την άνοδο, φτάνοντας στους 13 βαθμούς και αφήνοντας αρκετά πίσω Ίασμο, Άρη Αβάτου και Κεραυνό Πέρνης που συναποτελούσαν τον όμιλο.

Σκόρερς για την ομάδα του Βασίλη Τσιομλεκίδη ο Μιχάλης Φλώρος με κεφαλιά ψαράκι, ο Κυριζάκης με πλασέ, ο Αγγελακάκης με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα και πριν κλείσει το ημίχρονο, ενώ το τέταρτο γκολ με πέναλτι είχε πετύχει και πάλι ο αρχηγός Μιχάλης Φλώρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Κάπως έτσι σφραγίστηκε και μαθηματικά η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Με την άνοδο του Εθνικού η ΕΠΣ Έβρου απέκτησε δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική, καθώς ήδη βρισκόταν εκεί ο Έβρος Σουφλίου. Για μία σεζόν αμφότερες κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία, όμως πέρυσι μαζί υποβιβάστηκαν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και άφησαν για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα τον νομό χωρίς εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα.

Πλέον βέβαια, ο Έβρος αποκτά και πάλι εκπροσώπηση χάρη στην ΑΕ Διδυμοτείχου, ωστόσο Εθνικός και Σουφλί παραμένουν στην Α’ Ερασιτεχνική και θα διεκδικήσουν άνοδο τη νέα σεζόν. Την επέτειο, έστω και με μικρή καθυστέρηση δύο ημερών, θυμήθηκαν με ένα post στην σελίδα τους στο facebook οι φίλοι του Εθνικού, που παρά την απογοήτευση, εξακολουθούν να δηλώνουν ότι ελπίζουν «να ξαναδούμε την αγαπημένη μας ομάδα πρωταθλήτρια και να ανεβαίνει όχι μία,αλλά περισσότερες κατηγορίες,γιατί το μεγαλείο σου Εθνικάρα μου, τελειωμό δεν έχει!».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 100 ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ