Οι συμπαίκτες, συγκάτοικοι και κυπελλούχοι Ελλάδος με την Ασπίδα πριν 25 χρόνια που πλέον είναι αντίπαλοι προπονητές

 

Η επέτειος των 25 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος από την Ασπίδα Ξάνθης φέρνει στην επικαιρότητα και μια ξεχωριστή ιστορία, απο αυτές που μόνο ο αθλητισμός  μπορεί να προσφέρει και την οποία είχε αναδείξει πριν ενάμισι χρόνο, Δεκέμβριο του 2015, το ThrakiSportS.

Ο λόγος για τον προπονητή της ΕΠΣ Ξάνθης Απόστολο Κουτρουλό και τον προπονητής της ΕΠΣ Θράκης Σπύρο Κουτσογιάννη, άλλοτε συμπαίκτες και κυπελλούχους με την Ασπίδα στις 3 Ιουνίου του 1992, που την τελευταία διετία έχουν βρεθεί σε έξι αγώνες ως αντίπαλοι προπονητές (κοουτσάροντας τις ομάδες Νέων και Παίδων στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, αλλά και τις Μεικτές Ερασιτεχνών στον περσινό ημιτελικό του Regions’ Cup).

Κουτρουλός και Κουτσογιάννης έχουν υπάρξει συμπαίκτες και μάλιστα είχαν ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα και είχαν ολοκληρώσει τον ιστορικό τελικό με την Κέρκυρα, που έστεψε Κυπελλούχο Ελλάδος την Ασπίδα μια μέρα σαν και αυτήν, 25 χρόνια πριν (φανταστείτε πως πέρα απο την Ασπίδα, μόνο άλλη μια ομάδα απο την Θράκη έχει καταφέρει να κατακτήσει το συγκεκριμένο θεσμό, η ΑΕ Διδυμοτείχου το μακρινό 1980!!!). Μάλιστα, Κουτρουλός και Κουτσογιάννης υπήρξαν πέρα από συμπαίκτες και… συγκάτοικοι για την πενταετία από το 1991 ως το 1995.

Το καλοκαίρι του 2015 η μοίρα τα έφερνε έτσι ώστε τόσο ο Κουτρουλός (που είχε ευστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι του τελικού του 1992 για την Ασπίδα) όσο και ο Κουτσογιάννης να αναλάβουν ενωσιακοί προπονητές σε ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Θράκης αντίστοιχα. Και παραμένουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι άλλοτε συμπαίκτες να είναι πλέον αντίπαλοι από τις άκρες των πάγκων, αλλά πάντα να παραμένουν καλοί φίλοι και να δίνουν το παράδειγμα με το ήθος τους σε όλους τους νεώτερους…