Όταν οι δίδυμοι Κώστας και Απόστολος Ναλμπάντης άφηναν το βόλεϊ για να δοκιμαστούν στον… ΓΑΣ Κομοτηνή

 

Γεννήθηκαν με διαφορά δέκα λεπτών την 1η Φεβρουαρίου του 1968. Ως δίδυμοι μοιάζουν όπως δύο σταγόνες νερό. Αχώριστοι σε όλα, ακόμα και στην πορεία τους στο ελληνικό βόλεϊ, όπου έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι δίδυμοι που πέρασαν το κατώφλι της Εθνικής Ανδρών αλλά και της Α1 Ανδρών.

Ο Απόστολος και ο Κώστας Ναλπάντης, γνήσια τέκνα της Αλεξανδρούπολης, έγραψαν τη δική τους ιστορία στο φιλέ με πλούσια θητεία στον Εθνικό, τον Παναθηναϊκό επί Βελτζ, τον Κτησιφώντα Παιανίας επί Κουμπλή, τον Πανελλήνιο επί Λάιου, τον Εσπερο Βυζαντίου, τον ΠΑΟΚ και την πορτογαλική Νασιονάλ Μαδέιρα.

Θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ και «στη μέρα τους» δεν παίζονταν με τίποτα. Θρυλικές οι αντιδράσεις και οι στιχομυθίες με συμπαίκτες και αντιπάλους που άφησαν εποχή. Εδώ και περίπου μια δεκαετία έχουν σταματήσει την ενεργό δράση, αν και πριν τέσσερα χρόνια έβγαλαν και πάλι δελτία για να αγωνιστούν στην ομάδα της Λήμνου που ίδρυσε ο Νίκος Σαμαράς και να τιμήσουν τη μνήμη του φίλου και συναθλητή τους.

«Του είχαμε υποσχεθεί πως θα βοηθήσουμε. Μετά τη συμφορά με τον θάνατό του νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κι εμείς κάτι για να τιμήσουμε την προσπάθειά του και τη μνήμη του» είχε πει τότε ο Κώστας Ναλπάντης, ο οποίος επί τρία χρόνια ήταν γυμναστής σε σχολείο στο Σουφλί, αλλά η σύμβασή του έληξε και μέχρι να έρθει ο νέος διορισμός μετακόμισε πλάι στον αδελφό του που ήταν μόνιμος γυμναστής σε σχολείο της Ρόδου και στην συνέχεια πήγαν στη Λήμνο για να ανεβάσουν την ομάδα στην Α2 (φωτό από τα επινίκια).

Ο Απόστολος Ναλμπάντης αγωνιζόταν κεντρικός και πήγε στον Παναθηναϊκό επί θητείας Γέρζι Βελτζ με συμπαίκτες τους Γόντικα, Τεντζέρη, Καζάζη, Μαργαρώνη. Αργότερα ήρθε και ο αδελφός του Κώστας, ο οποίος στο μεταξύ είχε επιτυχημένο πέρασμα από τον Εσπερο, ενώ στη δύση της καριέρας του έγινε και ένας από τους λίγους που πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, όπως και ο Σαμαράς, καθώς πήγε και στην τουρκική Μαρμαρά Κολετζί.

 

Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν ότι οι δίδυμοι Κώστας και Απόστολος Ναλμπάντης πριν 25 χρόνια είχαν δοκιμάσει τις τύχες τους και στο… μπάσκετ και μάλιστα για λογαριασμό της μεγάλης ομάδας της Θράκης εκείνη την εποχή, του ΓΑΣ Κομοτηνή. Μάλιστα, τέτοια μέρα πριν 25 χρόνια στις μπασκετικές της σελίδες της «Αθλητικής Ηχούς» αφιερωνόταν ένα μονόστηλο στην ομάδα της Κομοτηνής, όπου ανέφερε την παρουσία τους στην ομάδα και το γεγονός ότι ήδη έκαναν προπονήσεις μαζί της, καθώς άλλωστε είχαν αρχίσει την αθλητική καριέρα τους από το μπάσκετ.

Η πληροφορία συμπληρώνει το μονόστηλο ρεπορτάζ για την ομάδα της Κομοτηνής, που ανέφερε ότι τέτοια μέρα πριν 25 χρόνια, στις 3 Ιουνίου του 1992, άφηνε τον ΓΑΣ για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα ο προπονητής του Κούλης Ταξιλδάρης και αναλάμβανε προσωρινά στην θέση του ο βοηθός του Αλέκος Καρυπίδης, τον οποίο «χάσαμε» πριν ακριβώς δύο εβδομάδες. Ένα δείγμα του τι διαμάντια μπορεί να ανακαλύψει κανείς ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες…