Στη Φινλανδία ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Μανουέλ Ρόκα!

 

Μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από Πάφο και Οριχουέλα, αφ’ότου αποχώρησε από τον Πανθρακικό, πλέον ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα αναλαμβάνει την ομάδα έκπληξη των τελευταίων ετών στη Φινλανδία με σκοπό να τη συνεφέρει και να «σώσει» τη παρτίδα της φετινής σεζόν.

Ο Μανουέλ Ρόκα, λοιπόν, μετά από δύο γρήγορες θητείες σε Πάφο στην Κύπρο και Οριχουέλα στην Ισπανία, πλέον αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης της ομάδας έκπληξης της Φινλανδίας, της Σεϊνάγιοεν, και μάλιστα ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα, και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.

Η Σεϊνάγιοεν, είναι μια ομάδα που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε, όμως μετά την ίδρυσή της (το… 2007), κατάφερε να ανέβει πολύ γρήγορα στην πρώτη Εθνική Κατηγορία της χώρας της, και μάλιστα μέσα στα πρώτα της τρία χρόνια σε αυτήν να στεφθεί μία φορά πρωταθλήτρια, αλλά και να είναι άλλες δύο φορές στην πρώτη τριάδα. Φέτος η Σεϊνάγιοεν δεν πάει καλά, αφού βρίσκεται στην 8η θέση από τις 12 ομάδες, και η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή της, και σε χρόνο… dt να προσλάβει τον Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε και επίσημα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στόχος μου είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Γνωρίζω τους παίκτες ήδη πολύ καλά. Έχω παρακολουθεί τον σύλλογο και έχω αναλύσει την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς έτσι ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε το παιχνίδι με βάση του στιλ του αντιπάλου, στη Ρεάλ έμαθα να έχω νοοτροπία νικητή και θέλω να εμφυσήσω κάτι ανάλογο και εδώ. Θέλω όλοι να έχουν υψηλούς στόχους. Μου έκανε επίσης εντύπωση το γεγονός πως οι οπαδοί της Σεϊναγιόεν μολονότι η ομάδα έχανε στο ημίχρονο με 4-0 από την Ελσίνκι δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν τους παίκτες. Θέλω να έχουν αυτή τη θετική ενέργεια για να βοηθήσουν τον σύλλογο».