Σώθηκε ο 16χρονος που είχε πέσει από την οροφή του Κολυμβητηρίου Ξάνθης! Παρέμβαση της Μητρόπολης για το αν ήταν «θαύμα»…

 

Τη διαγραφή των αναρτήσεων στη σελίδα Μετοχίου στο Γέρακα Ξάνθης, που έκανε λόγο για θαύμα που έσωσε τη ζωή του 16χρονου, που είχε πέσει από την οροφή του Κολυμβητηρίου ζήτησε η Μητρόπολη Ξάνθης, με αφορμή την αναπαραγωγή τους από μερίδα των ΜΜΕ. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη παίρνει αποστάσεις, επισημαίνει ότι είναι και αντιευαγγελική πρακτική και κάνει λόγο για υπερβολή που συχνά συνοδεύει τέτοιου είδους αναρτήσεις:

Η συγκεκριμένη ανάρτηση διαγράφηκε ενώ στο site του μετοχίου παρατηρεί κανείς άλλες αναρτήσεις στην ενότητα «Θαύματα»  όπως με τη μετάθεση μιας νοσοκόμας από το Κιλκίς στην Ξάνθη.

Στην ανακοίνωση η Μητρόπολη Ξάνθης αναφέρει:

Εξ αφορμής δημοσιευμάτων εις έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ τοπικής και εθνικής εμβέλειας, η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου έρχεται να επισημάνει ότι κατά την ευαγγελική  διδασκαλία και την παράδοση της Εκκλησίας μας ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός κάθε φορά που θαυματουργούσε δεν είχε σκοπό να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους, ούτε να τους ελκύσει στην πίστη. Θεραπεύοντας τους ασθενείς, απαλλάσσοντας τους δαιμονιζομένους από την εξουσία του μισόκαλου, ανασταίνοντας τους νεκρούς,  φανέρωνε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Τα θαύματά Του αποτελούσαν πρόγευση της νίκης Του πάνω στο θάνατο, προανάκρουσμα της Τριημέρου Αναστάσεως.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.