Επέστρεψε από την Πράγα και το Παγκόσμιο Σχολικό ο Στέφανος Κουμπαράκης (+photos)

 

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, στην Πράγα βρέθηκαν από τις 20 ως και τις 29 Μαΐου ο  Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης και ο διεθνής Καβαλιώτης ρέφερι Σταύρος Μάνταλος. Εκεί διεξήχθη το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων

Αναμφισβήτητα η επιλογή του Συριανού διαιτητή της της ΕΠΣ Θράκης αποτελεί μεγάλη διάκριση και τιμή για τον ίδιο, για την Ένωση της Ροδόπης που εκπροσωπεί, αφού η φετινή χρονιά είναι ίσως η καλύτερη για τον 29χρονο γυμναστή  στο επάγγελμα που διαιτήτευσε σημαντικά παιχνίδια τόσο της Β’ και Γ’  εθνικής όσο και του κυπέλλου Ελλάδας, με αποκορύφωμα το παρθενικό του παιχνίδι στη Super League μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Κέρκυρας.

Ο ταλαντούχος και έμπειρος πια παρά τα μόλις 28 του χρόνια ρέφερι της ΕΠΣ Θράκης απέκτησε πολλές και σημαντικές εμπειρίες διευθύνοντας επτά κρίσιμα παιχνίδια με τελευταίο αυτό ανάμεσα στις ομάδες της Τουρκίας και της Χιλής. Βοηθοί του ήταν από την Τσεχία και την Ουγγαρία με τους τρεις να παίρνουν τα εύσημα από την Τούρκικη και Χιλιανή αποστολή.

Το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης , αγόρια και κορίτσια που ήταν πρωταθλητές Ελλάδος και συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα. Για την ιστορία τα αγόρια κατέλαβαν την 13η θέση και τα κορίτσια την 8η ανάμεσα σε 36 χώρες που αγωνίστηκαν. Οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν η Ελλάδα, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Χιλή, Κίνα, Ταϊπέι, Λουξεμβούργο, Ινδία, Ν. Ζηλανδία, Κατάρ, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κατέκτησε στα αγόρια το Κατάρ και στα κορίτσια η Αυστρία.