Στο φετινό North Area Circuit εντάχθηκαν οι αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην διάρκεια του Φεστιβάλ Άρδα

 

Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ στην χώρα, η πιο σημαντική στη Βόρεια Ελλάδα μετά φυσικά τα Μάστερς και τα Όπεν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από τα οποία αποκλείστηκε η Θράκη, είναι το  North Area Circuit.

Πρόκειται για μια σειρά από έξι διοργανώσεις που θα διεξαχθούν από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου σε έξι διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. τα προηγούμενα χρόνια εντάσσονταν στο σχετικό τουρνουά η Αλεξανδρούπολη, ενίοτε και τα Μάγγανα.

Φέτος υπάρχει θρακιώτικη παρουσία αλλά αποτελεί έκπληξη. Δεν επιλέχθηκε κάποια παραλία του Θρακικού Πελάγους αλλά… οι Καστανιές του Έβρου, στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, στις όχθες του παραποτάμου Άρδα, από 28 ως και 30 Ιουλίου.

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια εντάσσονταν αγώνες μπιτς βόλεϊ στο Φεστιβάλ Νέων Άρδα, μια σειρά πολιτιστικών αλλά και αθλητικών εκδηλώσεων, Ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αγώνες θα ενταχθούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου τουρνουά όπως το North Area Beach Volley Circuit.