Οι πέντε προτάσεις που έχει στα χέρια του και σκέφτεται ο Λουτσέσκου! Μία από αυτές αφορά (και) τον Ολυμπιακό…

 

Το ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη λύση συνεργασίας με τον ΑΟ Ξάνθης θα βρισκόταν στο «στόχαστρο» πολλών ομάδων που θα τον ήθελαν στην τεχνική ηγεσία τους ήταν αναμενόμενο, μετά την τριετή επιτυχημένη παρουσία του στον ξανθιώτικο πάγκο, όπου κέρδισε την εκτίμηση και τα θετικά σχόλια της πλειοψηφίας του κόσμου για τη δουλειά του στο τεχνικό κομμάτι αλλά και στο κοουτσάρισμα.

Έτσι ο Ρουμάνος τεχνικός, με το που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει την παραμονή του στην ομάδα της Ξάνθης, αλλά θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, οι προτάσεις που άρχισαν να καταφθάνουν στον ίδιο ήταν αρκετές και ιδιαίτερα αξιόλογες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπήρξε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), όπως εξάλλου μετέφεραν συχνά – πυκνά τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ των παραπάνω ομάδων, ωστόσο καθώς οι τεχνικοί των τριών εξ’ αυτών συλλόγων κέρδισαν την εμπιστοσύνη των διοικήσεων τους (Ουζουνίδης-ΠΑΟ, Χιμένεθ-ΑΕΚ, Ίβιτς-ΠΑΟΚ), η μόνη ομάδα που βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή είναι ο Ολυμπιακός, μιας και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία των με τον Τάκη Λεμονή.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» που εκτιμούν το έργο του Λουτσέσκου στην ομάδα της Ξάνθης (με την οποία εξάλλου έχει θετικό απολογισμό στις αναμετρήσεις με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ), θεωρούν ότι πρόκειται για την ιδανική περίπτωση σε ότι αφορά τους προπονητές που έχουν γνώση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ιθύνοντες των Πειραιωτών ωστόσο που έχουν αναλάβει την ανεύρεση προπονητή, θέλουν να ολοκληρώσουν τις επαφές με τεχνικούς από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θεωρούνται «καλύτερα» ονόματα στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, όμως εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με κάποιον προπονητή από το εξωτερικό θεωρείται δεδομένο ότι θα στραφούν εκ νέου στον Λουτσέσκου στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εμπρός» Ξάνθης, έχουν κάνει –προφορική – πρόταση συνεργασίας που ικανοποιεί τον Ρουμάνο. Έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών και τεχνικός του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν να είναι ο πρώην προπονητής της Ξάνθης!

Από εκεί κι έπειτα οι υπόλοιπες προτάσεις που έχει δεχθεί επίσημα ο Ραζβάν αφορούν ομάδες του εξωτερικού και μάλιστα από διαφορετικά πρωταθλήματα. Μία ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μία από το Ισραήλ είναι δύο απ’ αυτές, με τον Ρουμάνο όμως να μην «ψήνεται» στο να συνεχίσει σε κάποιο από τα παραπάνω πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εμπρός», μία από τις ιδιαίτερες προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Λουτσέσκου αφορά τον πρωταθλητή Κύπρου, ΑΠΟΕΛ! Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει το κίνητρο των προκριματικών του Champions League με τον Ρουμάνο όμως να είναι ιδιαίτερα «ζεστός» στο να συνεχίσει στο κυπριακό πρωτάθλημα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η κυπριακή ομάδα έχει προπονητή τον Δανό Τόμας Κρίστιανσεν, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός κι έτσι η συνεργασία με την ομάδα της Λευκωσίας θα προκύψει μόνο εάν υπάρξει ένα «ντόμινο» αλλαγών θέσεων στους πάγκους.

Τέλος μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Ραζβάν Λουτσέσκου αφορά ομάδα από την Ιταλία, με το κίνητρο για τον ίδιο να είναι μεγάλο καθώς πρόκειται για σύλλογο της Α’ Εθνικής (Campionato), χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί ποιος είναι αυτός, πάντως σίγουρα μία τέτοια επιλογή θα αποτελέσει βήμα παραπάνω στην καριέρα του πρώην τεχνικού της Ξάνθης.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία, αλλά μελετά τις προτάσεις και όλες τις παραμέτρους, αφού επιθυμεί να βρει μία ομάδα με σταθερότητα όπου θα μπορέσει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του, με την ελπίδα να καταγράψει ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στο βιογραφικό του…