Οι ιεροί σκοποί στους οποίους προσφέρθηκαν τα χρήματα του Τουρνουά Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης την τελευταία πενταετία

 

Άλλο ένα Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης αποτελεί παρελθόν με τους Κατασκηνωτές να το κατακτούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά όλους να βγαίνουν νικητές και να φεύγουν καταχειροκροτούμενοι από το κλειστό «Μπαλτατζή».

Άλλωστε ο σκοπός του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων που φέτος πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 14 ομάδων που απαρτίζονται από μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης, διοργανώνεται για «ιερό» σκοπό και συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση χρημάτων που στη συνέχεια δίνονται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας που το έχουν οικονομική ανάγκη.

Για φέτος η οργανωτική επιτροπή πρότεινε και συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες τα έσοδα να διατεθούν στο σύλλογο καρκινοπαθών Ξάνθης «Παραμένουμε ΖΩΗροί» και να αγοραστεί ένα ηλεκτρικό κρεβάτι που θα διατεθεί επίσης στο σύλλογο για τις ανάγκες καρκινοπαθών.

Την σεζόν 2012-2013 τα έσοδα προσφέρθηκαν στο Γηροκομείο Ξάνθης. Την χρονιά 2013-2014 δόθηκαν σε τοπικές δομές ΑμεΑ του Νομού Ξάνθης. Μια περίοδο μετά, το 2014-2015 τα χρήματα προσφέρθηκαν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης του κοινωνικού παντοπωλείου της Ξάνθης. Τέλος, πέρυσι, δηλαδή την σεζόν 2015-2016 τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν για την αγορά δύο μηχανών εκμάθησης Braille για τον Σύλλογο Τυφλών Ξάνθης, ενώ ένα μέρος του ποσού που συγκεντρώθηκε δόθηκε και ως οικονομική βοήθεια για τη χειρουργική επέμβαση ενός μικρού κοριτσιού του νομού.