Εισαγγελική έρευνα για στημένα παιχνίδια στην Volley League! Στο μικροσκόπιο και ένα ματς Εθνικού – Ορεστιάδας…

 

Θέμα με στημένα παιχνίδια (και) στο βόλεϊ έχει προκύψει, καθώς σύμφωνα με μεταμεσονύχτια δημοσιεύματα του sportsfeed, του volleyplanet και του gazzetta, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χειραγωγηθεί αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος της Volley League.

Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται και εστιάζεται σε αγώνες πολλών ομάδων όχι μόνο της φετινής αλλά και της περασμένης σεζόν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  (αλλά και την κοινή λογική),  η έρευνα φέρεται πως ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έγινε στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτή έγινε από κάποιο φυσικό πρόσωπο ή από κάποια στοιχηματική εταιρεία που διαπίστωσε την απώλεια πολλών χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι από τις στοιχηματικές εταιρείες είχαν «διαρρεύσει» υποψίες για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας, που προ της έναρξης της αναμέτρησης πήγε σε αποδόσεις υπέρ της Ορεστιάδας που δεν συνάδουν με την εικόνα των δυο συλλόγων στον πίνακα της βαθμολογίας. Φυσικά οι υποψίες έμειναν υποψίες και ποτέ τίποτα δεν αποδείχθηκε, ούτε υπήρξε νεώτερη πληροφορία ότι έγινε κάποια έρευνα, ωστόσο τα νέα δημοσιεύματα για εισαγγελική έρευνα όχι μόνο για φετινά αλλά και περσινά παιχνίδια, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά πιθανό αυτό το ματς να συμπεριληφθεί στην υπό διερεύνηση από την εισαγγελία λίστα, αν δεν συμπεριλαμβάνεται ήδη.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο θέμα περί στημένων αγώνων στο βόλεϊ απασχολεί την επικαιρότητα. Πριν από δύο χρόνια ένα αντίστοιχο δημοσίευμα είχε προκαλέσει αρκετές… αναταράξεις σε πολλά επίπεδα. Τότε η έρευνα της αστυνομίας ποτέ δεν έφτασε ως το τέλος λόγω του ότι τα χρήματα από τα φερόμενα (από τη στιγμή που δεν αποδείχθηκαν) χειραγωγημένα ματς της Volley League είχαν χαθεί κάπου στην Ασία με τις στοιχηματικές εταιρίες να μη δίνουν κανένα στοιχείο για τους… πελάτες τους. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην τωρινή έρευνα, αλλά η σκιά που μένει και μόνο από την διαρροή αυτής της εισαγγελικής έρευνας είναι βαριά και προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στο δύσμοιρο άθλημα…