ΕΠΣ Θράκης: Στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων της Αθήνας ο 16χρονος τερματοφύλακας του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων

 

Μπορεί η αγωνιστική περίοδος τυπικά να μην έχει λήξει στην ΕΠΣ Θράκης, αφού απομένει ακόμα μία αγωνιστική, ωστόσο ήδη στα ποδοσφαιρικά στέκια γίνονται συζητήσεις και υπάρχει φημολογία για τις κινήσεις του καλοκαιριού.

Μια από αυτές λέγεται ότι έχει να κάνει με τον τερματοφύλακα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων Χάρη Τασίδη.

Αν και μόλις 16 ετών (γεννηθείς το 2001), ο Τασίδης κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού από τον Νίκο Μπαχαρίδη και γρήγορα η φήμη του εξαπλώθηκε και εκτός του νομού Ροδόπης χάρη και στην συμμετοχή του με τις Μεικτές Ομάδες της ΕΠΣ Θράκης.

Ο Τασίδης λέγεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων της Αθήνας. Τουλάχιστον δύο έχουν στείλει ανθρώπους για να τον παρακολουθήσουν σε αναμετρήσεις του τοπικού πρωταθλήματος και αναμένεται να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν και να τον πάρουν στην πρωτεύουσα.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για ένα παιδί μόλις 16 ετών που δεν έχει ολοκληρώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις, η όποια μετακίνηση στην πρωτεύουσα δυσκολεύει. Ωστόσο δεν είναι και κάτι ασύνηθες, καθώς οι ομάδες σε αυτές τις περιπτώσεις αναλαμβάνουν και το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, για να υπάρξει «μεταγραφή» και μετακίνηση, θα πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση της οικογένειας του παιδιού, η οποία ωστόσο δεν πρόκειται σε τέτοιες περιπτώσεις να σταθεί εμπόδιο στην ανέλιξη ενός τόσο μεγάλου, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ταλέντου κάτω από τα γκολπόστ…