Χωρίς Τζούριτς αλλά με Ανδρεάδη, Γκαρά, Κουμεντάκη και new entry τον Τσέλιο ταξίδεψε η Εθνική στην Βαρκελώνη

 

Στη Βαρκελώνη, όπου από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 4 θα δώσει τους τρεις πρώτους αγώνες της για το World League, έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική Ανδρών, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, το οποίο διήρκεσε από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, καθώς η πτήση δεν έγινε απευθείας από την Αθήνα, αλλά είχε ως «ενδιάμεση» στάση την Κωνσταντινούπολη.

Την αποστολή χαρακτηρίζουν οι πολλές απουσίες σημαντικών παικτών, καθώς δεν την έχουν ακολουθήσει ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς αλλά και οι Πρωτοψάλτης, Πανταλέων, Πετρέας, Φιλίποφ και Τζιουμάκας. Ως εκ τούτου, ο πήχης είναι δύσκολο να τεθεί μέχρι το Final 4 του 3ου ομίλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μεξικό στις 17 και 18 Ιουνίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης και οι συνεργάτες του Νίκος Μπουτσουρής, Μπάμπης Μυτσκίδης επέλεξαν για το 1ο τουρνουά την ακόλουθη 12άδα: Κώστας Στιβαχτής, Θάνος Τερζής, Σωτήρης Σωτηρίου, Νίκος Ζουπάνι, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιάννης Τακουρίδης, Παρασκευάς Τσέλιος, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Στεφάνου, Δημήτρης Γκαράς.

Η Εθνική θα πρέπει να είναι αρκούντως ανταγωνιστική, προκειμένου αν μη τι άλλο να μην ρισκάρει τη θέση της στο World League της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ομάδα κάθε Ηπείρου από τον 3ο όμιλο, θα κληθεί να αγωνιστεί σε αγώνες πλέι οφ με μια ομάδα, που δεν συμμετείχε στο τουρνουά, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στη διοργάνωση.

Στις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση σε ισπανικό έδαφος.