Ο Σάκης Σκουλής στο ThrakiSportS! Ο τίτλος με το Ν. Σιδηροχώρι, ο Τζόρτζεβιτς, η μεταγραφή στη Λάρισα και η “λύση” για τον Πανθρακικό…

 

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγιάννη

Το Σάββατο η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια έχοντας για “καπετάνιο” τον Σάκη Σκουλή, που για τρίτη φορά πετυχαίνει ανάλογο κατόρθωμα μετά τις αντίστοιχες επιτυχίες τον “αγαπημένο” του Πανθρακικό και τον Σπάρτακο Αγ. Θεοδώρων.

Το ThrakiSportS με αφορμή την σημαντική αυτή στιγμή για τους “μαυραετούς” του Ν. Σιδηροχωρίου συνομίλησε με τον έμπειρο προπονητή για την ομάδα του , το μέλλον του, τον Πανθρακικό και αρκετά άλλα…

 

Θ.S: Περίμενες αυτήν την πορεία και αυτήν την κατάληξη στην έναρξη της σεζόν;

Σ. Σ.: Γενικά την πίστευα την ομάδα που φτιάξαμε το καλοκαίρι.  Περίμενα ότι θα πάμε καλά. Στην αρχή της προετοιμασίας είχαμε αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς όπως του Κόσιη, του Χατζήπαπα με τον μηνίσκο, του τιμωρημένου με 5 αγωνιστικές Δανίδη, του Δερμετζίδη που λόγω δουλειάς έμεινε 6 μήνες εκτός και  του Γάιδα που τραυματίστηκε στο πόδι σε φιλικό. Ήταν πολύ σημαντικές απουσίες κυρίως από τον άξονα και μπροστά. Ωστόσο με εσωτερικές αλλαγές καταφέραμε να είμαστε σε κατάσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους Ίασμο και Κόσμιο στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά ήξερα όταν θα γυρίσουν θα είμαστε πολύ δυνατοί, όπως και έγινε και κάπωςς έτσι… δικαιώθηκα.

Θ.S: Τι άλλαξε τον Γενάρη; Γιατί εκεί εντοπίζουν όλοι την αλλαγή…

Σ. Σ.: Ήρθε ο Μαυράκης από την Κύπρο, αλλά και επέστρεψε ο Δεμερτζίδης που είναι βαρόμετρο στο κέντρο που μαζί με τον Γάιδα είναι για μένα από τα καλύτερα χαφ.

Θ.S: Το Νέο Σιδηροχώρι ωστόσο δεν ήταν φαβορί. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;

Σ. Σ.: Το πάρα πολύ καλό κλίμα, και επίσης θα ήθελα να επισημάνω και το πολύ καλό συμβούλιο. Η διοίκηση ήταν κοντά μας. Επίσης, το ότι ήμασταν όλοι μια “οικογένεια”, τόσο οι  ντόπιοι όσο και οι φοιτητές που είναι στην ομάδα

Θ.S: Τελικά τι δίνει τους τίτλους; Η άμυνα ή η επίθεση; Οι μονάδες ή το ομαδικό σύνολο;

Σ. Σ.: Για μένα δίνουν τίτλους δίνουν οι άμυνες, αλλά στην δική μας την περίπτωση συμβαίνει το ανάποδο. Δεχόμασταν πολλά τέρματα αλλά βάζαμε ευτυχώς περισσότερα. Η απειρία μας ευτυχώς δεν στοίχισε στο τέλος.

Θ.S: Πώς σχολιάζεις το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης; Όλοι συμφωνούν ότι ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών! Ήταν όμως και το πιο ποιοτικό;

Σ. Σ.: Ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο αποχωρεί μια ομάδα και υπάρχουν κάποιες αδύνατες που έτσι είναι δύσκολο να χάσουν βαθμούς οι πρωτοπόροι. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν οι πολύ δυνατές ομάδες γιατί δύσκολα σκοντάφτουν. Τα πλέι οφ ήταν όμως πολύ δυνατά.

Θ.S: Ανέφερες τα πλέι οφ, αλήθεια, συμφωνείς με τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος ή πρέπει να αλλάξει;

Σ. Σ.: Συμφωνώ με αυτό το σύστημα γιατί όλες οι ομάδες έχουν περίπου ίδια δυναμική και είχαμε αρκετές εκπλήξεις. Νομίζω ότι είναι καλό σύστημα που κρατά σε εγρήγορση τους πάντες και το ενδιαφέρον του κόσμου ως το τέλος, ωστόσο η καλύτερη ομάδα επιβεβαιώνεται συνήθως.

Θ.S: Η επόμενη μέρα ποια είναι για το Νέο Σιδηροχώρι; Καταρχήν, θα είναι με τον Σάκη Σκουλή στον πάγκο για την Γ’ Εθνική;

Σ. Σ.: Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μιλήσει, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με την διοίκηση. Επίσημα δεν έχουμε μιλήσει, δεν προλάβαμε να μιλήσουμε αφού προείχε η εξασφάλιση του τίτλου και η άνοδος της ομάδας, αλλά όταν κάτσουμε στο τραπέζι θα είναι πιστεύω θέμα δευτερολέπτων να τα βρούμε.

Θ.S: Μπορεί η ομάδα ως έχει, με τον κορμό που διαθέτει, να σταθεί σε αυτό το εθνικό πλέον πρωτάθλημα; Γιατί δεν ανεβαίνετε απλά κατηγορία, αλλά πάτε από το τοπικό στο εθνικό πρωτάθλημα…

Σ. Σ.: Πιστεύω μπορούμε να σταθούμε αν και είμαστε πολύ νεανική ομάδα. Τα παιδιά θα έχουν ένα χρόνο στα πόδια τους. Έναν ωστόσο έμπειρο ίσως σε άμυνα, κέντρο, επίθεση, τέρμα να τον αποκτήσουμε.

Θ.S: Έχεις κάνει ήδη εισηγήσεις για αποχωρήσεις και προσθήκες;

Σ. Σ.: Στόχος είναι να μείνουν 17 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι θα αποχωρήσουν γιατί για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τις υποχρεώσεις της ομάδας που θα είναι περισσότερες και κάποιοι που δεν μπορούν λόγω ικανοτήτων θα αποχωρήσουν επίσης.

Θ.S: Είναι αυτή η κατάκτηση του τίτλου με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου η μεγαλύτερη επιτυχία σου προπονητικά;

Σ.Σ.: Σίγουρα είναι σημαντική επιτυχία αλλά και με τον Πανθρακικό αλλά και με τον Σπάρτακο που πήραμε το πρωτάθλημα, ήταν επίσης όμορφες στιγμές.

Θ.S: Αλήθεια, ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή σου όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και ποια δε θα ήθελες να θυμάσαι, θέλεις να ξεχάσεις; 

Σ.Σ.: Η καλύτερη στιγμή μου ήταν το 1995,  όταν με τον Κολινδρό κάναμε εκπληκτική πορεία στην Β’ Εθνική. Τότε θα πήγαινα Λάρισα και η χειρότερη όταν τραυματίστηκα στον αστράγαλο μου 9 μέρες πριν την μεταγραφή.

Θ.S: Μας πήγες πίσω, στην εποχή που αγωνιζόσουν σαν παίκτης. Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αγωνίστηκες;

Σ.Σ.: Αναμφισβήτητα ο μεγάλος Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς του Ολυμπιακού.

Θ.S: Του χρόνου αντίπαλος με Προσκυνητές και Πανθρακικό; Ένα σχόλιο; 

Σ. Σ.: Καταρχήν, είναι καλό να υπάρχουν ομάδες από το Νομό, γιατί κάποια παιδιά θα παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Μου φαίνεται δύσκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες ο Πανθρακικός να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.

Θ.S: Συνεπώς εκτιμάς ότι ο Πανθρακικός, με τον οποίο και εσύ έχεις γράψει προσωπικά ιστορία, δεν θα δηλωθεί στην Γ’ Εθνική! Τι θα συμβούλευες του ιθύνοντές τους;

Σ. Σ.: Ο Ερασιτέχνης Πανθρακικός δύσκολο να αναλάβει και να τρέξει τον Πανθρακικό. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος λόγω των μεγάλων χρεών που έχουν δημιουργηθεί το Β’ Τοπικό. Τα σενάρια για συγχωνεύσεις που ακούστηκαν και εξακολουθούν να ακούγονται είναι για εμένα τερατουργήματα. Νομίζω ότι οι παλαίμαχοι πρέπει να βγουν μπροστά και να τρέξουν τις εξελίξεις. Ο Πανθρακικός θα πρέπει να έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και τους καλύτερους προπονητές, έστω και αν αγωνίζεται στο Β’ τοπικό.

Θ.S: Έχεις υπηρετήσει τον Πανθρακικό σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής. Τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο;

Σ. Σ.: Την ομάδα την ανέβασα από την Β’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης μέχρι την Δ’ Εθνική. Με φίλους τον φτιάξαμε και πήραμε δυο ανόδους και παραδώσαμε στον Κητζίδη τον Γιάννη. Νομίζω ότι το λάθος που έγινε είναι ότι η ομάδα έπαψε να είναι της πόλης. Έγιναν λάθη της διοίκησης που “κρύωσε” τον κόσμο. Δεν έβγαλαν παίκτες από τις ακαδημίες. Ο Πανθρακικός δεν έβγαλε ούτε έναν παίκτη εδώ και 13 χρόνια. Χάνοντας την δύναμη του κόσμου, έκαναν λάθη. Ο Σάββας Παντελίδης δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να φύγει, δεν έφτιαχναν κορμό και άλλαζαν κάθε χρόνο την ομάδα. Μετά και λόγω χρεών και κακών χειρισμών φτάσαμε στην διάλυση.

Θ.S: Μπορούν οι δυο Δόξες να αναπληρώσουν το κενό του Πανθρακικού στα εθνικά πρωταθλήματα, αν δεν δηλωθεί;

Σ. Σ.: Το κενό του Πανθρακικού δεν αναπληρώνεται. Και σε άλλες πόλεις συμβαίνει αυτό, όπως στην Βέροια. Πολύ φοβάμαι ότι την Ροδόπη θα την εκπροσωπήσουμε μόνον οι δύο Δόξες και σε αυτό θέλουμε δίπλα μας τον φίλαθλο κόσμο του νομού. Να αγκαλιάσει τις δυο ομάδες, αλλά όλοι να εργαστούμε για να βρούμε λύση και για τον Πανθρακικό, όπως παλιά, γιατί κακά τα ψέματα, η ομάδα της πόλης είναι αυτή…