Οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ πριν και μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Λουτσέσκου στην Ξάνθη

 

Όπως ανέφερε και την Δευτέρα το ThrakiSportS, πέντε τιμολόγια κατασχέθηκαν με ανακριτική διαδικασία από το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς στις χρηματικές καταβολές εμφανίζονται ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών και ένας πρώην σύμβουλος της συγκεκριμένης ΠΑΕ που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβιάσεις και εμπρησμούς αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του εξαδέλφου του πρώην προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όπως αποκαλύφθηκε από πληθώρα δημοσιευμάτων, ο συμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Σπύρος Μηλιωριδης και ο φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ο Εντέαρ Εριτζιάν, αρμενικής καταγωγής. Σε ”έκθεση έρευνας γραφείου-κατάσχεσης”, που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονικης, αποτυπώνεται η δικαστική έρευνα στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η εμπλοκή των δυο προσώπων.

«Τόσο ο Μηλιωριδης , όσο και ο Εριτζιάν, κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε προ διετίας, φέρονται να έχουν λάβει χρήματα βάσει αποδείξεων σε μια περίοδο που έγιναν δυο εμπρησμοί αυτοκινήτων, της συζύγου του ποδοσφαιρικού manager Γιάννη Ευαγγελοπουλου και του ξαδέλφου του τοτε προπονητή της Ξανθης Ραζβάν Λουτσέσκου», επισήμανε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ο Σκάι, που έφερε στο φως της δημοσιότητας τα νέα στοιχεία.

Προσθέτει: «Την εγκληματική οργάνωση διηύθυνε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ένας κρατούμενος Αρμενικής καταγωγής, ο Γκραντ Αγκατζανιάν. Συνελήφθησαν 19 μέλη και εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος 34 συνεργών. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι εκβίαση, απειλή, χρήση βίας, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες ανάμεσα στον Αγκατζανιάν και στους δυο εμπλεκόμενους, τον Μηλιωριδη και τον Εριτζιάν, που φέρονται να έλαβαν χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

«Στους νομίμως υποκλαπεντες διαλόγους αποτυπωνεται η διαδικασία για τους δυο εμπρησμούς αυτοκινήτων», επισημαίνει ο Σκάι, μια από τις οποίες αφορά και αυτήν του αυτοκινήτου του Λουτσέσκου στην Ξάνθη. Η έρευνα διεξάγεται με παραγγελία του 5ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στην εκπομπή «Δίκη» αποκαλύφθηκαν και ορισμένοι από τους διαλόγους που κατέγραψε ο υπερκοριός, τρεις από τους οποίους φέρονται να έγιναν ακριβώς πριν αλλά και μετά από τον εμπρησμό στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα αλλά και τις ημερομηνίες και ώρες. Μάλιστα στην τρίτη συνομιλία εξ αυτών, οι συνομιλούντες απορούν που το θέμα του εμπρησμού δεν πήρε έκταση από τα τοπικά και μη μέσα ενημέρωσης.

 

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 29/08/15, ΩΡΑ:22:51
Στην εμπρηστική επίθεση στην Ξάνθη τα μέλη της οργάνωσης πριν τον εμπρησμό λένε:
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Έτσι και τώρα περιμένουμε για να έχει καλή μουσική για να μπούμε… Αδερφέ έχουμε περάσει και περιμένουμε. Μόλις μπήκα στον χώρο του ”γάμου”, την είδα από μακριά. Αρτούρ, τελείωσε το παιχνίδι, προσέχετε.
-ΟΓΚΑΝΕΣΙΑΝ: Ναι αδερφέ, εδώ είμαστε.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, έγινε.
-ΟΓΚΑΝΕΣΙΑΝ: Εδώ είμαστε.

.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 30/08/15, ΩΡΑ:02:04
Αμέσως μετά τον εμπρησμό ένα από τα μέλη που πήραν μέρος λέει κωδικοποιημένα στον αρχηγό
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εμείς πηγαίνουμε σπίτι αδερφέ… ”Φάγαμε”, όλα καλά είναι, πάμε σπίτι… Όλα καλά είναι, πηγαίνουμε σπίτι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Όπως έπρεπε;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, ναι, ναι.

 

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 30/08/15, ΩΡΑ:13:26
Μετά τον εμπρησμό ο αρχηγός μιλάει με το μέλος που τον διέπραξε και απορούν γιατί δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Δες το εσύ αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, αυτός θα ξέρει γιατί όπως είπε και ο Ντε Νίρο αυτός πονηρός είναι, θα έχει τους ανθρώπους του εκεί που έχει γίνει το ”φαγοπότι”.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, οπωσδήποτε, ναι, ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Αυτός μάλλον ήθελε να δείξει του άλλου, κατάλαβες; Εκείνον του τέτοιου θα τον δεις αύριο;… Απορώ γιατί δεν έχουν γράψει… Φαίνεται δεν τα γράφουν όλα αλλά έτσι όπως μου είπες εσύ και ο Αρτούρικ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, εντελώς αυτό ήταν, τι άλλο…
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι αδερφέ, ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Αυτός σε τέτοιο πράγμα είναι, θα το ξέρει, σε μεγάλο μέρος ήταν, έτσι δεν είναι; Απέναντι στον χώρο που κοιμούνται.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, ακριβώς απέναντι, σε αυτό ήταν, ναι.