ΕΠΣ Θράκης: «Καταιγίδα» στις Σάπες η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και πρωτάθλημα για τους “μαυραετούς” μετά το 1986 (+video)

 

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας και ίσως το σημαντικότερο για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια έδινε η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στις Σάπες απέναντι στην απρόβλεπτη Ελπίδα που την είχε κερδίσει στην έδρα της και ήθελε έναν βαθμό ώστε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια μετά από 31 χρόνια.

Πράγματι τα παιδιά του Σάκη Σκουλή το πέτυχαν με το παραπάνω και κερδίζοντας με 1-0 με γκολ του Σπύρου Αγγέλη και διατηρώντας το προβάδισμα των 5 βαθμών από το Κόσμιο μια αγωνιστική πριν το φινάλε και είναι  πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης μετά το 1986 όπου είχαν κατακτήσει το δεύτερο τους τότε πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και  συνεχή βροχόπτωση στις Σάπες με την Δόξα να μπαίνει δυνατά  έχοντας ένα καλό σουτ  του Κοσίη  που απομάκρυνε ο πρωην συμπάικτης του μέχρι το Γενάρη Ποιμενίδη, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κεφαλιά του Αγγέλη στο 7′  από κόρνερ του Μαυράκη και λάθος τοποθέτηση των αμυντικών της Ελπίδας. Στο 26΄η Ελπίδα απείλησε με τον Πάλι που έκανε ωραία προσπάθεια παιρνώντας με τρίπλες του αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και στο 42΄ έγινε η φάση του αγώνα όταν σε απ’ ευθείας κόρνερ του Μαυράκη  οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν γκολ ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή εστίας πριν διώξει ο Ποιμενίδης. Στο 45΄ αποβλήθηκε  για διαμαρτυρία από τον πάγκο ο Δανίδης.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα έλεγχε το παιχνίδι και στο 70΄ από ωραία σέντρα του Πανουργιά, ο Μαυράκης δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενω στο 86΄ ο Πανουργιάς έχασε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ριζόπουλο και κατολόγισε ο διαιτητής Κακουλίδης αφού το απέκρουσε ο Ποιμενίδης. Ευτυχώς αυτό δεν στοίχησε στην Δόξα που του χρόνου θα ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Πασσάς (83΄ Κουδούνης), Ριζόπουλος, Αληοσμάν Τζεγκίζ, Νεαζή Αλή, Καραθανάσης Αθ., Βελημβασάκης (46΄ Πασχάλης), Πάλι, Σωμαράκης  (72΄ Γεωργουσούλης Νίκος)

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ: (Σκουλής): Βασιλείου, Αλεξακούδης, Τουρασανίδης, Αγγέλης, Πλαστάρας, Ντεμιρτζίδης, Κοσίης (85΄ Τσαμπάζης), Αμοιρόπουλος, Δανίδης (22΄ Πανουργιάς), Χατζήπαπα (60΄ Αντρέου), Μαυράκης

Δείτε παρακάτω το γκολ και φάσεις από την αναμέτρηση των σαπών μέσα από την κάμερα της Lega Tv του Γιώργου Σκουταρίδη.