Η μόνη άλλη ομάδα σε όλη την Ευρώπη που είναι αήττητη στην χώρα της όπως η «ελαφρά ταξιαρχία» του Άκη Μάντζιου

 

Μόνο η Σέλτικ που με το 2-1 της Αμπερντίν με γκολ στο τελευταίο λεπτό ολοκλήρωσε τη χρονιά με ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης (αυτά που ξεκίνησαν το φθινόπωρο) παραμένει αήττητη, με τον Απόλλωνα Σμύρνης του πρωην προπονητή του Πανθρακικού Άκη Μάντζιου να βρίσκεται και αυτός αήττητος δίπλα της.

Αναζητώντας ποιοι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη παραμένουν αήττητοι από την αρχή της σεζόν, σε ό,τι αφορά βέβαια τα πρωταθλήματα που παίζονται -τουλάχιστον- από το φθινόπωρο ή και το καλοκαίρι κι όχι εκείνα (τα σκανδιναβικά) που ξεκινούν την άνοιξη κι έχουν παιχτεί λιγότερες από 10 αγωνιστικές, βρήκαμε μόλις δυο ομάδες. Η μία μάλιστα εξ αυτών είναι ελληνική… και είναι ο Απόλλων Αθηνών ή Σμύρνης τελευταία.

Ο Απόλλωνας μετά από 31 αγωνιστικές στην Football League, έχει απολογισμό 23-8-0 και πλέον αν δε χάσει στην δυνατή έδρα του αδιάφορου πάντως Άρη δύσκολα θα χάσει το αήττητό του στο πρωτάθλημα.

Από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, μέχρι την Πολωνία, την Κύπρο, την Αυστρία και τη Ρωσία, μόλις σε δυο ακόμη χώρες βρήκαμε στις δύο πρώτες κατηγορίες, ομάδες που να παραμένουν αήττητες.

Συγκεκριμένα στη Σκωτία, όπου η πρωτοπόρος Σέλτικ έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο με 106 βαθμούς, 30 περισσότερους από τη 2η Αμπερτίν, έχοντας απολογισμό 34-4-0, όπως και στην Νορβηγία η Ρανχάιμ στη 2η κατηγορία της χώρας έχει απολογισμό 6-3-0 αλλα είναι τρίτη και το πρωτάθλημα δεν έχει καιρό που άρχισε.

Στην Αλβανία η Κουκέσι και στην Δανια η Κοπεγχάγη έκαναν το τελευταίο 15νθήμερο τις πρώτες τους ήττες και άφησαν το Απόλλωνα στην τιμητική αυτή δυάδα τουλάχιστον μέχρι στις 7 το απόγευμα που λήγει το παιχνίδι στο Χαριλάου.