Γ’ Εθνική: Πρώτη κούπα στην ιστορία του Καραϊσκάκη με σκόρερ πρώην παίκτη του Πανθρακικού!

 

Χωρίς συμμετοχή από τον πρώτο όμιλο που μετείχαν Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών, αλλά με «Θρακιώτικο» άρωμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο τελικός του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με νικητή και κυπελλούχο τελικά την ΑΕ Καραϊσκάκη που επικράτησε της Αχαϊκής.

Μετά από μια μάχη επί 90 λεπτά η ΑΕ Καραϊσκάκη των τριων «Θρακιωτών» Μπεκατώρου, Ζυγγερίδη, αλλά και του σκόρερ του χρυσού τέρματος της αναμέτρησης Νίκου Κουσίδη, επικράτησε με 1-0 της Αχαϊκής στον τελικό του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και κατέκτησε, όπως αναφέρει το epithesi.gr,  την πρώτη «κούπα» στην ιστορία της.

Μάλιστα αυτός ο τίτλος δεν είναι ο πρώτος μόνο για την ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο της Άρτας, από όπου και η ομάδα.

Για να φτάσει στον τελικό η ομάδα της Άρτας, χρειάστηκε ν’ αποκλείσει σημαντικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Απόλλων Καλαμαριάς που ανεβαίνει στην Football League από τον 1ο όμιλο του Ορφέα Ξάνθης και της Δόξας Προσκυνητών, τον οποίο απέκλεισε στα ημιτελικά, στο ουδέτερο γήπεδο των Γρεβενών.

Στον τελικό, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Αγρινίου, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη, έδειξαν απ’ την αρχή την ανωτερότητά τους και όλα έδειχναν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούσαν να προηγηθούν και να καταγράψουν πιο ηχηρό σκορ. Παρ’όλα αυτά ο αγώνας έληξε με το οριακό 1-0 υπέρ της ομάδας της Άρτας, μ΄ ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο μέχρι πριν τρεις περίπου μήνες παίκτης του Πανθρακικού Νίκος Κουσίδης, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο κορυφαίος του αγώνα, σύμφωνα με τους Αρτινούς.

Βέβαια, στα σχετικά ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι «όλοι οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, δηλώνοντας μετά το τέλος του αγώνα, πως αυτόν τον τίλτο, τον χρωστούσαν στην διοίκηση της ομάδας, η οποία έκανε τα πάντα και για την καλή πορεία της ομάδας, αλλά και για τους ίδιους».