Στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» οι ελπίδες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το «Σπίτι της Γυμναστικής»

 

Στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» έχουν αποτεθεί οι ελπίδες για την δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού περίπου 1.200.000 ευρώ, που θα αποτελέσει το λεγόμενο «Σπίτι της Γυμναστικής».

Πριν λίγες ημέρες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού της πόλης Γιάννης Βαταμίδης είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με ιδιώτη να αναλάβει την χορηγία αυτής της κατασκευής και να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη το «Σπίτι της Γυμναστικής».

Μάλιστα, σε ερώτημα ποιος είναι αυτός ο ιδιώτης, είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να τον αποκαλύψει για ευνόητους λόγους. Αυτόν τον ιδιώτη ωστόσο τον αποκάλυψε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης που ονομάτισε το «Ίδρυμα Νιάρχος».

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι πράγματι πριν δυόμισι χρόνια είχε υποσχεθεί ότι το Παλαιό Κολυμβητήριο θα μετατραπεί σε Σπίτι της Γυμναστικής, ωστόσο άλλαξε από τότε άποψη και πρόσθεσε: «Μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν άποψη».

Όπως τόνισε, η άποψη αυτή άλλαξε διότι «ήταν ασύμφορη η δαπάνη που χρειαζόταν για να κρατηθεί το κουβούκλιο που είναι σάπιο και επικίνδυνο και πρέπει να κατεδαφιστεί». Κάπως έτσι, εξήγησε, ανέλαβαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν μελέτη για το τι θα γίνει το παλαιό κολυμβητήριο.

Η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε πριν από έναν χρόνο και κάτι και προβλέπει την διατήρηση των δύο πισινών, της μικρής για τα ΑμεΑ και της μεγάλης, όπως επίσης και την διατήρηση λεβητοστασίων, αποδυτηρίων, ντουζιέρων, τουεαλετών και δημιουργία ενός αναψυκτηρίου. Μάλιστα έχει εκδοθεί και άδεια οικοδομική αλλά και άδεια κατεδάφοσης του κουβουκλίου.

Ο δήμαρχος έδειξε μάλιστα στις κάμερες τα σχετικά σχέδια και μελέτες και αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός για αυτό το έργο είναι 1.170.000 ευρώ και με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, το έργο θα προχωρήσει, είπε ο δήμαρχος Λαμπάκης που προσέφερε πλήρη κάλυψη στον αντιδήμαρχό του Γιάννη Βαταμίδη.

Παράλληλα, τρέχει κατά τον δήμαρχο και η δημιουργία του Σπιτιού της Γυμναστικής ως ξεχωριστού έργου, δίπλα από τον χώρο όπου βρίσκεται τώρα το νέο Κλειστό Κολυμβητήριο και  όπου υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθεί και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, που βρίσκεται επίσης στην φάση του καταρτισμού της μελέτης.

Ήδη μάλιστα για την δημιουργία εκεί του Σπιτιού της Γυμναστικής, έχει δημιουργηθεί μια προμελέτη σε συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με τον ΟΕΓΑ. Ο ΟΕΓΑ, που ήδη έχει λάβει χορηγία από το Ίδρυμα Νιάρχος κάποια όργανα, έσει συμφωνήσει σε αυτήν την προοπτική, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Νιάρχος έχει δηλώσει ότι στο τέλος Ιουνίου θα δεχθεί τις όποιες προτάσεις για έργα που θα χρηματοδοτήσει και εφόσον αποδεχθεί την πρόταση, θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία του Σπιτιού της Γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη σε ποσοστό περίπου 80% ενώ το άλλο 20% θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος, με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει επίσης το 1.200.000 ευρώ.

Материалы по теме:

Τα συγχαρητήρια του δημάρχου Ξάνθης για την επιτυχία του 2ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου της πόλης
  Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την επιτυχία του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης να κατακτήσει τον τίτλο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ...
Ανατροπή και μπέρδεμα! Εκδίδονται στην Άγκυρα οι τρεις άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί της Αλεξανδρούπολης
  Σε μία άκρως αντίθετη απόφαση σε σχέση με τη χθεσινή προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σήμερα, καταλήγοντας στην έκδοση των υπολοίπων τριών αξιωματικών ...
Επιστροφή στην δράση με χρυσό για τον Κατραντζή στην Οστράβα! Ανέβηκε δυο φορές σε βάθρο και ο Σοφιανίδης!!!
  Με επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα και μάλιστα με θρακιώτικο άρωμα είχαμε στην πρώτη μέρα των αγωνισμάτων στο κύπελλο Αρένα που διεξάγεται στην Οστράβα της ...
Photos: Θρήνος στο χωριό Άρατος για τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ
Σύσσωμο το χωριό Άρατος Ροδόπης, αποχαιρετάει σήμερα τον 18χρονο θύμα τρομοκρατικής ενέργειας Χουσεΐν Νταϊτσίκ, παρουσία της οικογένειας του που έφτασε από την Γερμανία αργά ...
Πάγωσαν οι πληρωμές για 3.500 κτηνοτρόφους σε Καβάλα, Δράμα και Αλεξανδρούπολη
Εκτός πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης μένουν 3.500 κτηνοτρόφοι των Δήμων Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της άρνησης των δημάρχων τους να προσδιορίσουν τους επιλέξιμους ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here